Uitschrijven studie voor 1 september

Datum van publicatie: 24.10.2020

Heb je een vraag of opmerking over deze pagina? Ben je net begonnen met een opleiding en wil je toch nog wisselen naar een andere opleiding? Je kunt hier precies nalezen hoe het werkt als je uitschrijft wegens afstuderen.

Uitzonderingen Volg je een privaatgefinancieerd masterprogramma of een premaster bij Sociale Wetenschappen, neem dan contact op met het studiepunt van je faculteit. Het is verstandig om de inschrijving vóór 15 augustus af te ronden. De betaling kun je dan het beste regelen in termijnen. Op het moment dat je gaat afstuderen kun je een uitschrijfverzoek doen in Studielink.

Lees hierover meer in ons cookiebeleid. Wisselen na een negatief bindend studieadvies Ben je al aan het studeren en heb je na 1 mei een negatief bindend studieadvies ontvangen? Je verzoek tot uitschrijving wordt doorgegeven aan Hogeschool Rotterdam, waarna wij je verzoek in behandeling nemen.

Ga eventueel ook langs bij de studieadviseur van de opleiding die je nu volgt. Je kunt je nog tot vlak voor de start van de opleiding uitschrijven als je niet gaat starten. Je bent alleen collegegeld verschuldigd voor de maanden die je ingeschreven hebt gestaan!

Wil je uitschrijven studie voor 1 september stoppen met je opleiding of studeer je af. Sluiten Zoeken.

 • Heb jij je voor 1 mei aangemeld voor een opleiding of meegedaan aan de selectieprocedure voor een opleiding met een numerus fixus? De 1 februari regeling heeft alleen betrekking op je studiefinanciering en staat los van de betaling van het collegegeld.
 • Na uitschrijving kun je nog dagen gebruik maken van de voorzieningen waar een solis-id voor nodig is.

Vragen via mail?

Dan hoef jij je niet zelf uit te schrijven via Studielink, je uitschrijving wordt in dit geval automatisch geregeld door Hogeschool Rotterdam. Je moet deze zelf stopzetten. Je hebt nog geen open dagen toegevoegd aan je favorieten.

Aanmelden voor een opleiding. Bij flexstuderen is na uitschrijven geen restitutie van het collegegeld mogelijk. Helpt u ons verder?

Voorbeeld 10 vakantiehuis zeeland te koop walcheren Je dient op deze datum het verzoek tot uitschrijving in via Studielink.

Nadat je uitschrijving door het Studenten Service Center is verwerkt, neem dan contact op met de Dienst Uitvoering Onderwijs DUO! Wil je precies weten hoelang je nog recht hebt op studiefinanciering, ontvang je hiervan schriftelijk bevestiging. Dan zijn er geen kosten verbonden aan je annulering, uitschrijven studie voor 1 september.

Wij gaan dan kijken of je in aanmerking komt voor een teruggave van je collegegeld!

Aanvragen 1-februariregeling

U kunt in Mijn DUO controleren of alles goed staat:. Je verzoek wordt verstuurd en in behandeling genomen. Je recht op studiefinanciering en OV studentenreisproduct vervalt per de datum van je uitschrijving. Ben je het niet eens met het besluit om je aanmelding te annuleren of om je uit te schrijven?

Ben je al aan het studeren en heb je na 1 mei een negatief bindend studieadvies ontvangen. Parkeer zones den haag je vr 1 februari je studiefinanciering stopzet en het is het eerste jaar dat je studiefinanciering ontvangt voor een opleiding in het hoger onderwijs, uitschrijven studie voor 1 september, juli of augustus te stoppen.

U kunt 1 keer gebruikmaken van de 1-februariregeling voor mbo, dan worden je studentenreisproduct en aanvullende beurs omgezet in een gift. Of besluit je in de maand juni, n 1 keer voor uitschrijven studie voor 1 september of universiteit.

Gebruik daarvoor het formulier Toepassing 1 februariregeling voor studenten in het mbo. U kunt in Mijn DUO controleren of alles goed staat:. Krijg ik een bewijs van inschrijving.

Direct naar

Deze nieuwe opleiding mag wel deelname aan een studiekeuzecheck verplicht stellen. Hebt u uw studiefinanciering en studentenreisproduct stopgezet? Als je vóór 1 september je inschrijvingsverzoek voor het nieuwe studiejaar via Studielink intrekt of via Studielink aangeeft dat jij je niet wilt herinschrijven, dan ben je geen collegegeld verschuldigd over het nieuwe studiejaar. Ga eventueel ook langs bij de studieadviseur van de opleiding die je nu volgt.

Ga vervolgens naar Studielink en log in op je Studielink account. Je verzoek wordt verstuurd en in behandeling genomen. Dat doe je zo:! Deze nieuwe opleiding mag wel deelname aan een studiekeuzecheck verplicht stellen. Regel je herinschrijving voor het studiejaar Je recht op studiefinanciering en OV studentenreisproduct vervalt per de datum van je uitschrijving.

Lees meer over het annuleren van uitschrijven studie voor 1 september inschrijving. U krijgt voor het eerst studiefinanciering voor mbo 3 of 4, of voor hbo of universiteit.

Dan kun je je aanmelding annuleren via Studielink! Nadat je uitschrijving door het Studenten Service Center is verwerkt, ontvang je hiervan schriftelijk bevestiging.

Vragen over uitschrijven?

Of je kunt je inschrijving als student zelf beëindigen nadat je al gestart bent. Uitschrijfdatum: Je wordt per het einde van het studiejaar 31 augustus uitgeschreven. Als je wilt gaan studeren in het hoger onderwijs, dan moet je je uiterlijk 1 mei aanmelden bij de opleiding van jouw keuze.

Als jij je voor 1 mei aanmeldt voor een bachelor- of associate degree-opleiding of hebt meegedaan aan de selectieprocedure voor een opleiding met een numerus fixus, dan mag je daarna nog switchen naar een andere opleiding voordat het nieuwe collegejaar begint.

Of ben je afgestudeerd! Voldoet u aan de voorwaarden voor de 1-februariregeling, maar bent u vr schooljaar gestopt met uw mbo-opleiding.

Ga vervolgens naar Studielink en log in op je Studielink account.

Gerelateerde publicaties:

Discussie: opmerkingen 3

 1. Jaydan:

  Je wordt uitgeschreven per de 1 e van de maand volgend op je uitschrijfverzoek, niet eerder.

  Antwoord
 2. Polat:

  Stoppen in uw 1e jaar Doet u mbo 3 of 4, of hbo of universiteit en stopt u in het 1e jaar? Belangrijk om rekening mee te houden.

  Antwoord
 3. Tanneke:

  Wettelijk gezien mag een onderwijsinstelling jouw aanmelding weigeren als deze na 1 mei binnenkomt, als je je nog niet eerder voor een opleiding hebt aangemeld of aan een selectieprocedure voor een opleiding met numerus fixus hebt meegedaan.

  Antwoord

Voeg een reactie toe

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *