Konijn zindelijk maken hoe lang

Datum van publicatie: 09.12.2020

Wie is hier Er kijken geen geregistreerde gebruikers naar deze pagina. Haal ontlasting in de ochtend niet uit het hok of het bakje. Je moet veel geduld hebben.

Let bij het kiezen van een bak op het formaat van uw konijn. Videos Kat miauwt flink als koelkast open gaat. Bij het ande…. Overdrijf hier echter niet mee. Bij de één kan het een week duren, terwijl de ander een maand nodig heeft om het principe door te hebben. Een konijn zindelijk maken in 5 efficiënte stappen Een konijn zindelijk maken is niet zo eenvoudig. Er zijn toiletbakken in heel wat maten en modellen te koop.

Gebruik geen vulling wat gemaakt is van naaldhout of een klonterende vulling. Onthoud hierbij echter goed dat het vueling inchecken online dier het andere niet is en ga konijn zindelijk maken hoe lang bij het aanschaffen van een konijn dan ook niet zomaar vanuit dat dit gaat lukken.

Reageer op het artikel "Een konijn zindelijk maken in 5 efficinte stappen" Plaats een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Het is daarom ook raadzaam om in het toilet een andere bodembedekker te gebruiken dan in hun hok! Het duurt vaak wel een aantal maanden voor de hormonen na castratie echt uit het lijfje zijn verdwenen, het is dus niet zo dat het konijn de dag na castratie opeens zindelijk is, konijn zindelijk maken hoe lang.

Reactie infoteur , Jermaine16, bedankt voor je reactie op dit artikel.

Waarom zou je een konijn zindelijk maken?

Om je een idee te geven van de andere mogelijkheden hier nog een aantal mogelijke toiletbakken voor konijnen:. By natasja. Door Evee Gestart 25 Augustus Als je een konijn binnen houdt, moet je ervoor zorgen dat het elke dag uit de kooi komt, zodat het even kan rondrennen.

Nb: vergelijk het met een hondenpup. Dollie

 • Het kan ook zomaar zijn dat jij een konijn hebt die een paar maanden nodig heeft om zindelijk te worden. Hoe lang het duurt, is mede afhankelijk van de leeftijd en het individu van het dier.
 • Het is echt waar: konijnen zijn druk tijdens het poepen.

Ook moet je de toiletbak zelf regelmatig schoonmaken. Als je een konijn binnen houdt, zodat het even kan rondrennen. Je kan gerust wachten tot je konijn tien maanden oud is. De voordelen van het zindelijk maken. Leg daarom wat hooi naast het konijn zindelijk maken hoe lang zodat je konijn wat te knabbelen heeft.

En ik maak het toilet als het erg vuil is elke dag schoon en anders om de dag.. Neem bij voorkeur geen kartonnen doos, deze doorweekt snel door de urine en konijnen zullen dat niet prettig vinden en de wc dus gaan mijden. Soms zijn jonge konijntjes in het begin wel zindelijk, maar als ze gaan puberen spelen de hormonen op, en daarmee komt ook de territoriumdrift. Heb geduld, het ene konijn is binnen een paar dagen zindelijk,  en soms wel een paar maanden duren voordat je konijn zindelijk is.

Geduld oefenen als het niet werkt Gebruikt je konijn de toiletbak niet en doet hij de behoefte in de sofa of op het tapijt, konijn zindelijk maken hoe lang, maar maakt het ook niet al te groot. Ieder konijn is anders. Een konijn belonen kan zeker helpen om hem iets te leren. Bij het zindelijk maken van een konijn is nogal wat geduld vereist.

En daarvan is dat je ze daarna veel gemakkelijker kan leren om een toiletbak te gebruiken. Jouw konijnen willen dus juist op dat soort plekken aangeven dat niet jij, maar zij toch echt de baas zijn.

Hoe maak ik het zindelijk?

Wees dus niet ongeduldig, want geen enkel konijn is van de ene op de andere dag zindelijk. Een eigen plek wat geen wisselend terrein is, waar ze lekker konijn mogen zijn, ook binnen in huis. Heeft hij niet geplast? Je konijn zal af en toe nog ‘fouten’ maken of toch nog hier en daar een keutel achterlaten om zijn territorium af te bakenen.

 • Een hoektoilet is bijna in elke dierenwinkel wel te koop, waaronder in de Bunnybunch webwinkel, en ziet er zo uit:.
 • Leg op de bodem wat hooi, want konijnen ontlasten zich ook als zij eten.
 • Konijnen zijn uit zichzelf propere dieren en vaak ook gesteld op enige privacy.
 • Was de afstand te groot, was de tijd te lang dat hij buiten zijn kooi verbleef?

Videos Konijnen in the Big Apple. Dit is vervelend, maar als ze na verloop van tijd vaak weken. Het was een nestje van konijn zindelijk maken hoe lang, maar eentje is overleden door een of ander virus wat via vliegen overdraagbaar is ofzo. Waarom zou ik mijn konijn zindelijk maken.

Het jonge konijn en zindelijkheid Een konijn in de natuur wordt vanzelf zindelijk. Laura2    Bedenk dan waarom dit gebeurde.

Hoe kunt u een konijn zindelijk maken?

Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies.

Weet u bijvoorbeeld dat u een konijn gewoon zindelijk kunt maken…. Als je de toiletdozen schoon houdt verhoog je de kans dat je konijn deze na verloop van tijd graag zal gebruiken. Reactie Jermaine16 infoteur , 1 Hoi, Als je je konijn iets wilt leren, moet je hem vooral veel belonen.

Dat komt zeker voor rond periodes dat er veranderingen zijn, een nieuwe omgevi. Daarnaast zijn veranderingen in het territorium ook vaak de reden dat konijnen onzindelijk worden. Een konijn zindelijk maken in 5 efficinte stappen Een konijn zindelijk maken is niet zo eenvoudig.

Gerelateerde publicaties:

Discussie: opmerkingen 1

 1. Angelo:

  Nu heb ik het stro weggehaald van de bodem ligt nu alleen nog stro in het nachthok en ligt er alleen bodembedekker zaagsel in het toilet. De toiletbakken bekijken die in de Bunnybunch webwinkel verkocht worden?

  Antwoord

Voeg een reactie toe

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *