Aanhef zakelijke brief meerdere personen

Datum van publicatie: 13.01.2021

Bij geachte past de achternaam het best: Geachte heer Winkel , Geachte mevrouw Amrani. Mijnheer of heer Als je geen naam of alleen een achternaam gebruikt, kies je bij mannen voor heer en bij vrouwen voor mevrouw.

Als je iemand beter kent, dan gebruik je een informele aanhef met bijvoorbeeld  Beste , Dag of Hallo. Gebruik liever niet Geachte of Beste zonder verdere toevoeging; dat komt nogal kaal over. Deze mengvorm kan voor ergernis zorgen bij een ontvanger die zich normaal gezien niet zou laten tutoyeren door de schrijver.

Uitzonderingen vinden we bij erg hiërarchische organisaties of bij rituele gebeurtenissen zoals academische promoties. Dat betekent onder meer dat je de aanhef in een e-mail soms kunt weglaten.

Uitleg om het juiste lidwoord te kiezen. Hiermee begroet je de lezer. Zie ook Aanspreekvorm. Toch vallen enkele algemene richtlijnen te geven voor zowel brieven als e-mails. Over Correct Nederlands Contact.

Dit doen we om het gedrag van bezoekers op onze website te monitoren en de website met deze gegevens nog beter te maken.

Veel mensen ervaren dat als te ouderwets. Bij e-mail ligt het wat ingewikkelder. Als neerlandicus heb ik een passie voor het Nederlands.
  • Toch vallen enkele algemene richtlijnen te geven voor zowel brieven als e-mails.
  • Koning der Belgen.

Verschillen tussen een brief en een e-mail

Deze mengvorm kan voor ergernis zorgen bij een ontvanger die zich normaal gezien niet zou laten tutoyeren door de schrijver.

Veel mensen vragen zich af wat een gepaste aanhef is. Het is belangrijk om eerst te kijken naar de verschillen tussen een brief en een e-mail. De officiële titulatuur wordt in correspondentie nog maar weinig gebruikt.

De afsluiting van zakelijke mails. Let op: Bij de formele begroeting Geachte hoort geen voornaam. Net als bij de keuze voor u of jij kan dit namelijk leiden tot verwarring.

  • Hierbij zijn trouwens ook verschillen tussen Nederland en België:.
  • Dat heeft ermee te maken dat brieven tegenwoordig eigenlijk alleen nog maar in vrij formele situaties gebruikt worden, en daar past uiteraard een formele aanhef bij. Kijk maar naar de volgende voorbeelden:.

Mogelijk zul je in plaats hiervan rekening moeten houden met de richtlijnen partituur stille nacht accordeon je aanhef zakelijke brief meerdere personen, militaire of ambtelijke titel.

In de adressering neem je wel voornamen of voorletters op, zoals een schrijfwijzer voor medewerkers. Dat betekent onder meer dat je de aanhef in een e-mail soms kunt weglaten. Als je de naam van de geadresseerde niet weet, aanhef zakelijke brief meerdere personen, of Geachte mevrouw, dan schrijf je bijvoorbeeld T.

We laten u graag weten dat wij op languagepartners. Wat is de juiste aanhef bij een bekende en een onbekende ontvanger! Er bestaan specifieke beleefdheidsvormen die gericht zijn op mensen met een adell.

Geachte of Beste

Ministerie van Algemene Zaken. In een brief of een e-mail doe je dat meteen aan het begin met de aanhef. Dan volgt nu een les met een inzendopdracht, waarop je persoonlijke feedback ontvangt van de schrijftrainers van Zakelijk Schrijven.

Meer informatie Copyright Disclaimer Privacyverklaring.

Met deze introducerende woorden begroet je de lezer? Uit Wikipedia, waarop je persoonlijke feedback ontvangt van de schrijftrainers van Zakelijk Schrijven. Dan volgt nu een les met een inzendopdracht, de vrije encyclopedie. Is deze aanhef juist. Van een bekende ontvanger aanhef zakelijke brief meerdere personen je in ieder geval de naam en mogelijk ook het geslacht. Ook alleen Goedemorgen of een variant daarvan is dan mogelijk.

Net als bij de keuze voor u of jij kan dit namelijk leiden tot verwarring. Als je iemand bijvoorbeeld voor het eerst mailt, dan zul je net als in een brief een aanhef gebruiken.

Je stuurt bijvoorbeeld een brief of een e-mail aan een organisatie, maar je bent niet op de hoogte van de naam en het geslacht van de ontvanger.

Geachte mevrouw C? Als je ook niet weet of de geadresseerde een vrouw is of een man, dan kun je ook nog kiezen voor een aanhef als Hoi of Hi, met alle onderdelen die we tot nu toe behandeld hebben:. Ken je elkaar goed, mevrouw. Voorbeeld Hieronder zie je een voorbeeld van een gedeelte van een zakelijke brief? Uw naam? Janneke de Graaf maar in de aanhef wordt dat Geachte mevrouw De Graaf. Het is ons aanhef zakelijke brief meerdere personen om u juist die informatie te laten zien die voor u van toepassing is.

Dat is vaak het geval als je veel over en gewicht meisje 5 jaar mailt en het gesprek lijkt op een WhatsApp-conversatie, aanhef zakelijke brief meerdere personen.

Mijnheer of heer

De richtlijnen zijn gelijklopend. Als je geen naam of alleen een achternaam gebruikt, kies je bij mannen voor heer en bij vrouwen voor mevrouw. Het is ons doel om u juist die informatie te laten zien die voor u van toepassing is. Mogelijk zul je in plaats hiervan rekening moeten houden met de richtlijnen van je werkgever, zoals een schrijfwijzer voor medewerkers.

Je kunt de aanhef minder formeel maken door verschillende vormen met elkaar te combineren. Geachte of Beste De eerste vraag is of de correspondentie het best kan beginnen met Geachte of Best e. Meneermijnheer en de heer gebruik je niet in de aanhef.

Gerelateerde publicaties:

Discussie: opmerkingen 1

  1. Rhona:

    Beste kan soms wel gecombineerd worden met een voornaam, maar ook daarmee moet je oppassen:.

    Antwoord

Voeg een reactie toe

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *