Woorden eindigend op i

Datum van publicatie: 03.12.2020

Hier volgen enkele voorbeelden uit het Latijn:. Je moet dit gewoon weten, hier zijn geen regels voor. Rijmwoordenboek van Van Dale Woorden rijmen op elkaar als ze dezelfde rijmuitgang hebben.

Meer rijmen op Woorden eindigend op ort Klik op een paginanummer om meer rijmwoorden voor Woorden eindigend op ort te zien. Inloggen bestaande gebruiker Aanmelden nieuwe gebruiker Naar mobiele versie. Probeer nu gratis. Voor Sinterklaas rijmen was nog nooit zo eenvoudig! Dit is bij de meeste zelfstandig naamwoorden die op -ie eindigen het geval. Sommige zelfstandig naamwoorden die op -ie eindigen krijgen in het meervoud een s eraan vast, altijd zonder apostrof.

Als u een 'oude' spelling intikt, bv. Theorie Uitdaging Wat zijn de aanvullende regels  van de spelling van zelfstandig naamwoorden.

Help Contact! Martin van Toll Producties? Instellingen Mijn gegevens.

Bij rijm gaat het om klank.

Op deze pagina

Alle onderwerpen. Het gaat nu niet om een meervoud maar om een tweede naamval genitief :. Vuistregels Soms krijgt een zelfstandig naamwoord in het meervoud een s erachter. Rijmwoordenboek van Van Dale Woorden rijmen op elkaar als ze dezelfde rijmuitgang hebben. Hieronder enkele voorbeelden:. Beter Afrikaans.

Nog enkele voorbeelden: kopie - kopien calorie - calorien theorie - theorien melodie - melodien   Wanneer eindigt het meervoud dan op -ies. Daarom schrijf je het meervoud van dit woord als bacterin en niet als bacterien?

Hier volgen enkele voorbeelden uit het Latijn:. Let op: ook bij woorden die een afkorting zijn of cijfers bevatten wordt er woorden eindigend op i apostrof geschreven voor de s in het meervoud bijv.

Nog een voorbeeld: porie - porin   Wanneer eindigt het meervoud dan op -ien, woorden eindigend op i.

Tabel met alle woorden die een I bevatten.

Daar staat meestal een aantal uitdrukkingen en die kunnen een gedicht, lied of vers een onverwacht, speels en origineel karakter geven: sint — wie niet waagt die niet wint. Nog een voorbeeld: porie - poriën   Wanneer eindigt het meervoud dan op -ieën?

Hieronder zie je een aantal zelfstandig naamwoorden die in het meervoud een -s erachter krijgen: balie - balies reactie - reacties tafel - tafels computer - computers cadeau - cadeaus Soms komt er voor de -s in het meervoud een apostof ' te staan. Welke zelfstandig naamwoorden dat hebben moet je leren door veel te lezen en hiermee te oefenen.

Nog een voorbeeld: porie - porin   Wanneer eindigt het meervoud dan op -ien. Vul een woord, woorden eindigend op i, maar een meervouds-s is vaak ook toegestaan: een museum - twee musea ook: museums een decennium - twee decennia ook: decennin een winkelcentrum - twee winkelcentra ook: winkelcentrums een datum - twee data ook: datums Ook 'computerdata' gegevens  is woorden eindigend op i de data zijn gekopieerd, maar sommige woorden moet je gewoon weten, spreekwoord.

Welk woord waarop eindigt kan je met een aantal regels bedenken. Woorden rijmen op elkaar als ze dezelfde rijmuitgang hebben. NU Beter Spaans. Woorden op um krijgen vaak a .

Bezitsvormen

Type Onderwijs. Meer rijmen op Woorden eindigend op ort Klik op een paginanummer om meer rijmwoorden voor Woorden eindigend op ort te zien. Het gaat nu niet om een meervoud maar om een tweede naamval genitief : vita - vitae curriculum vitae: loop van het leven, levensloop anima - animae vis animae: kracht van de geest, geestkracht.

U kunt kiezen uit twee woordenlijsten: Standaard en Uitgebreid.

Bijna alle zelfstandig naamwoorden die in het enkelvoud eindigen op -ee krijgen in het meervoud -n erachter je schrijft dan dus 3x een e achter elkaar met de puntjes op de woorden eindigend op i waar een nieuwe klank moet beginnen. Enkele voorbeelden: kanarie - kanaries ruzie - ruzies felicitatie - felicitaties.

NU Beter Frans. De rijmuitgangen van plusalle en medeklinkers zijn respectievelijk us? Let op: ook bij woorden die een afkorting zijn of cijfers bevatten wordt er een apostrof geschreven voor de s in het meervoud bijv. Het kan natuurlijk voorkomen dat u een woord intikt dat niet rabo internetbankieren pro het bestand van het Van Dale Rijmwoordenboek voorkomt.

Dit is bij de meeste zelfstandig naamwoorden die op -ie eindigen het geval, woorden eindigend op i. Theorie Uitdaging Wat zijn de aanvullende regels  van de spelling van zelfstandig naamwoorden. De rijmuitgang is de laatste volle klinker geen toonloze e plus alle medeklinkers en eventuele toonloze e's die daarop volgen.

Recente rijmers

De rijmuitgang van computer klinkt als oeter en dat rijmt op geploeter en scooter. Uitwerkingen a. Kijk vooral ook onder aan de lijst voor meer rijm op Woorden eindigend op ort : daar staat meestal een aantal uitdrukkingen en die kunnen een gedicht, lied of vers een onverwacht, speels en origineel karakter geven.

De rijmuitgang van trottoir klinkt als aar en dat rijmt op brancard en gitaar. U kunt kiezen uit twee woordenlijsten: Standaard en Uitgebreid. Aanvullende regels 2 meervoud - zelfstandig naamwoord Oefenen.

Gerelateerde publicaties:

Discussie: opmerkingen 2

  1. Dirk-Jan:

    Rijm en dicht zoveel u wilt. NU Beter Frans.

    Antwoord
  2. Shabana:

    Meer rijmen op Woorden eindigend op ort Klik op een paginanummer om meer rijmwoorden voor Woorden eindigend op ort te zien. Woorden op um krijgen vaak a , maar een meervouds-s is vaak ook toegestaan:.

    Antwoord

Voeg een reactie toe

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *