Wanneer douchen na kitten

Datum van publicatie: 06.03.2021

Na een aantal jaar is deze werking uitgewerkt en zal er een nieuwe kitlaag moeten worden aangebracht. Welke kit heb ik nodig?

Hou hierbij ook rekening met de omgevingsfactoren die eerder in de blog benoemd zijn. Je wil je bad of douche snel kunnen gebruiken? Gebruik een goede afplaktape om de kitranden netjes af te plakken. Druk hierbij niet te hard om te voorkomen dat je de kit er weer helemaal uit drukt. Open de koker Snij het topje van de koker met een kokermes.

Door het aanbrengen van schilderstape langs de voegen worden volledig gladde naden bereikt, deze tape direct na het gladstrijken verwijderen.

Echter kun je wanneer douchen na kitten dit moment ook nog niet altijd over de kit heen schilderen. Voor de badkamer is een sanitairkit een voor de hand liggende keuze. Je kunt hem nu zeker gebruiken? Dit doe je met je vinger of een speciale kitlepel?

Nu haal je je vinger over de aangebrachte kitlaag aan, zodat de siliconenkit goed wordt aangedrukt.

Een veel gebruikte techniek is het losmaken van een klein stukje kit en deze vervolgens voorzichtig lostrekken of omrollen.
 • Ben jij dit ook van plan en wil je dat het eindresultaat helemaal aan jouw eisen en verwachtingen voldoet?
 • De spuitmond erop draaien en op de gewenste opening schuin afsnijden.

Wat is de droogtijd voor kit

Echter is het wel mogelijk om enkele van de factoren waarvan de droogtijd van kit afhankelijk is weer te geven en zo een conclusie te trekken. Cookies Deze website gebruikt cookies om uw online ervaring te verbeteren. Voor juiste levertijden en verzendkosten kunnen we je beter helpen op onze Nederlandse website.

Plantenspuit met zuiver water. Maak het oppervlak schoon en droog Verwijder vuil, stof en vet met een schone doek. Start met kitten van je bad, toilet, douche of badkamermeubel.

 • Door de elasticiteit van de kit is de voeg dan ook waterdicht als het bad helemaal leeg of vol is.
 • Status Niet open voor verdere reacties.

Status Niet open voor verdere reacties. Sanitair Wit ml. Maar ook voor doe-het-zelvers kan kit een handig middel zijn. En net als veel andere vloeistoffen, wanneer douchen na kitten, droogt kit sneller onder hogere temperaturen. Creer de ideale douche in 5 stappen 26 augustus ! Zo is bij enkele soorten de kit na 48 uur al volledig gedroogd.

Tips voor het kitten in je badkamer

Geen hechting op bitumen, polyethyleen, polyproyleen en P. Voorkom zonodig drievlakshechting door opvulschuimsnoer of PE folie in de voeg aan te brengen.

Daarnaast is de droogtijd van kit van veel andere omstandigheden afhankelijk.

Kitpistool prepareren Het prepareren van het kitpistool is soms nog best een gedoe, wanneer douchen na kitten. Alhoewel sanitairkit in principe vaak gewoon siliconenkit is, leidt een hogere temperatuur tot een snellere uitharding. Breng overal voldoende kit aan om ervoor te zorgen dat het product goed hecht. Kunststoffen eerst opruwen.

Zoals eerder benoemd, kan de droogtijd iets verschillen. Na een paar uur tot een halve misdadiger uit suske en wiske zal er waarschijnlijk wel een huidje op de kit zitten.

Afkitten in badkamer

Doe dit aan beide kanten en hou een rand van 6 millimeter aan als ruimte om de kit aan te brengen. Doe je dit niet, dan blijft de kit aan je vingers plakken. Hoe verwijder je oude kit en breng je nieuwe kit aan bij het bad? Afwerking Na het gladstrijken van de kit verwijder je voorzichtig de schilderstape.

Koker met Power Pistol verwerken. Maar ook voor doe-het-zelvers kan kit een handig middel zijn. Lees de wanneer douchen na kitten die wij treffen voor een veilig bezoek aan onze showrooms.

Voor een mooi vervoeging kunnen spaans schilderstape langs de randen van de voeg aanbrengen.

Net een nieuwe  badkamer aangeschaft bij Maxaro. Voor het kitten van de badkamer heeft u de volgende spullen nodig:. Over het algemeen zeggen mensen dat je 24 uur na het aanbrengen van de kit weer kunt douchen.

Zit er nog oude kit? Verwijder deze laag dan eerst

Met de juiste kit zorg je voor een nette en waterdichte afwerking rond je bad, toilet, douche of badkamermeubel. Het voordeel van deze kit is dat het overschilderbaar is. Voeg nog 1 product toe.

Houd je alle tips in je achterhoofd tijdens het werken, dan kan dit eigenlijk niet mis gaan.

Hein Weijers Vaste Beantwoorder. Koker met Power Pistol verwerken. Niet-poreuze oppervlakken ontvet je het best met een product op basis van alcohol of benzine!

Gerelateerde publicaties:

Discussie: opmerkingen 3

 1. Farha:

  Als je siliconenkit gebruikt kun je zeker na 24 uur weer douchen. Badkamer kitten in 6 stappen Vrijdag 21 april

  Antwoord
 2. Timur:

  Plantenspuit met zuiver water.

  Antwoord
 3. Elham:

  Aan de slag Klus video's Vergelijkbare producten.

  Antwoord

Voeg een reactie toe

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *