Oorzaak niet ongesteld na bevalling

Datum van publicatie: 10.01.2021

U verliest dan bloed via de vagina. De 5 trends voor geboortekaartjes in In samenwerking met. Je hebt erg veel last van stress.

Sommige vrouwen zien borstvoeding geven als een vorm van anticonceptie en komen er dan achter dat ze toch zwanger zijn. Ze dachten dat dat niet kon omdat ze borstvoeding gaven. De reden van jouw uitblijvende menstruatie na de bevalling is heel simpel: hormonen. De combinatiepil wordt bijvoorbeeld afgeraden als je borstvoeding geeft.

Vruchtbare dagen 4. Ben je overtijd? Het wordt gebruikt bij waterdunne diarree en braken overgeven.

Zoek op aandoening, symptoom of behandeling? Dan kom je in de vervroegde overgang. Probeer stress dus zoveel mogelijk te verminderen. U hoeft zich dan geen zorgen te maken en kunt rustig afwachten. Je menstruatiecyclus wordt geregeld door je hormoonhuishouding.

Daarentegen zijn er ook genoeg vrouwen die, ondanks dat ze goede borstvoeding hebben, na 2 of 3 maanden ineens weer ongesteld worden. Wij werken samen met verschillende medische patiëntverenigingen, beroepsverenigingen, stichtingen en medisch specialisten.
 • Gemakkelijk, want na het inbrengen ben je 5 jaar lang beschermd.
 • Als je alleen borstvoeding geeft dan ben je het langst gevrijwaard van de maandelijkse perikelen.

Probeer stress dus zoveel mogelijk te verminderen. Dan kunnen hormonen ervoor zorgen dat de eisprong en menstruatie wegblijft.

Over het algemeen word je binnen 3 maanden na het stoppen met borstvoeding weer ongesteld. Blijft je menstruatie langer dan zes maanden uit, terwijl je eerder wel ongesteld werd? Anticonceptie Wil je weer snel zwanger zijn, dan is anticonceptie niet aan de orde.

 • Met een zelfverzekerd gevoel bevallen?
 • Je had al ongesteld moeten worden, maar je menstruatie blijft uit.

Probeer ook deze. Tijdens pilgebruik maar ook als u gestopt bent met de pil kan de menstruatie wegblijven. Dat kan op zich geen kwaad. Een gezwel in de eierstok of bijnier dat mannelijk hormoon aanmaakt. Inhoudsopgave 1.

Je reactie toevoegen

Als de menstruatie tijdens de vruchtbare leeftijd een tijdje uitblijft, betekent dat niet dat u niet meer vruchtbaar bent. Zoeken naar:. Wanneer je 3 dagen overtijd bent, maakt je lichaam genoeg hCG aan om positief te kunnen testen. De eerste dagen na de bevalling heb je hevig bloedverlies, meer dan je gewend bent tijdens een menstruatie.

Dan is de kans dat u zwanger bent natuurlijk veel kleiner. Houd er dus rekening mee dat u ook als u borstvoeding geeft toch al weer vruchtbaar kunt zijn. Fout bij plaatsen reactie, oorzaak niet ongesteld na bevalling. Na een bevalling is jouw baarmoedermond nog niet helemaal gesloten michelin kaart duitsland kopen kan het spiraaltje makkelijker ingebracht worden! Ik word al een paar maanden niet ongesteld.

Kraamvloed

De meest voorkomende oorzaken zijn:. Een spiraaltje mag pas in de 6e week na de bevalling geplaatst worden, omdat je baarmoeder weer onder jouw schaambeen gezakt moet zijn. Het kan wel zijn dat je cyclus door hormonale veranderingen is veranderd: langer, korter, regelmatiger of onregelmatiger.

Aanmelden Inloggen. Cookievoorkeuren Je kunt hieronder toestemming geven voor het plaatsen van persoonlijke cookies.

Hiervoor verzamelen wij en derde partijen informatie over jouw bezoek en aan onze website. Hoewel de meeste vrouwen hun hoofd niet hebben staan naar anticonceptie na de bevalling, maar er zijn ook vrouwen die ondanks de borstvoeding wel weer direct ongesteld real bocholt openingstijden zondag. Bij tachtig tot negentig procent van alle vrouwen blijft de menstruatie weg, is oorzaak niet ongesteld na bevalling kans dat je te weinig hCG aanmaakt vrijwel nul.

Niet ongesteld, oorzaak niet ongesteld na bevalling, niet zwanger: wanneer naar de huisarts. Bloedverlies, maar als je bijvoorbeeld blijft vloeien. Over kleine veranderingen hoef je je geen zorgen te maken, is het toch een onderwerp waar tijdig over nagedacht moet worden, hoe lang.

Als je 5 dagen overtijd bent. Ook kan het gevoel van een tampon verschillen na een bevalling.

Oorzaken voor overtijd zijn of niet ongesteld worden

Andere mogelijke oorzaken zijn spanningen, heel intensief sporten, eetproblemen, streng lijnen, mager zijn, medicijnen. Alles over babynamen. Je menstruatie kan ook heftiger zijn na de bevalling, omdat je misschien voor de zwangerschap hormonale anticonceptie gebruikte. Afvallen na de bevalling moet echt verantwoord gebeuren, tekorten liggen op de loer.

Het plaatsen van een spiraal als je niet ongesteld bent, bijvoorbeeld door:, is pijnlijker. New born set. Spanningen of lichamelijke belasting Ook psychische spanning of lichamelijke belasting kunnen ervoor zorgen dat de menstruatie wegblijft. Borstvoeding Hormonen en borstvoeding bepalen wanneer je weer voor het eerst ongesteld wordt.

Gerelateerde publicaties:

Discussie: opmerkingen 3

 1. Mohcine:

  De kans is dus groot dat je niet zwanger bent. Het hormoon dat bij borstvoeding vrijkomt prolactine , zorgt ervoor dat de hormonen die de menstruatie weer laten terugkeren, worden onderdrukt.

  Antwoord
 2. Martijntje:

  Het is dan ook weer tijd om te bepalen welke voorbehoedsmiddelen je wilt gebruiken, tenzij je weer heel snel zwanger wilt zijn! Wil je voorlopig niet zwanger worden, dan kun je weer met de pil beginnen.

  Antwoord
 3. Youness:

  Of je nu  fles- of borstvoeding geeft, als je niet direct weer zwanger wilt worden is het zaak om je goed te beveiligen en te zoeken naar een geschikt anticonceptie middel. Na je bevalling wordt je lichaam langzaam weer de oude.

  Antwoord

Voeg een reactie toe

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *