Grootste kat ter wereld ras

Datum van publicatie: 18.11.2020

Het ras is zeer goed in klimmen, omdat ze van nature sterke klauwen hebben. Deze katten worden bijna zonder beharing geboren.

Zoek artikelen, nieuws, rassen, dieren Ze zijn dan ook niet erg geschikt om lange periodes alleen thuis door te brengen, net zoals de Tiffany. Afrikaanse serval wegen ongeveer 12 kilogram als volwassenen en sommige F1 savannahs bereiken een vergelijkbaar hoog gewicht. Een rood-witte Europees korthaar met prachtige grote oren. Home » Rassen » Katten. Ondanks dat ze groot zijn, is hun vacht zo zacht als dat van een konijn.

Zoals de naam al aangeeft, komen deze katten oorspronkelijk uit Noorwegen. Perzen zijn katten die oorspronkelijk in Iran gevonden zijn. Gebruikersnaam of e-mailadres. De op zes na grootste kat ter wereld is fors gebouwd en tamelijk gespierd.

Het ras werd voor het eerst in door een Schotse fokker gecreerd in Schotland op zijn grootste kat ter wereld ras.

  • Deze katten worden bijna zonder beharing geboren. De Savannah staat bekend als een vriendelijke, rustige en goed op te voeden kat, die zelfs zo goed luistert dat het dier door een enkeling wat betreft het karakter als een hond wordt bestempeld.
  • Maine Coon — 6,5 tot 8,5 kilogram.

De karthuizer of chartreux

Een Brits korthaar met een opvallende tekening. De vijf meestvoorkomende ondersoorten van tijgers Tijgers zijn prachtige dieren, die helaas met uitsterven worden bedreigt. De levensverwachting van een bengaalse kat is 11 tot 12 jaar. Ragamuffin — 5 tot 8 kilogram. Het is een geliefd gezelschapsdier dat ook goed kan omgaan met andere huisdieren.

We beginnen deze top 10 van grootste kattenrassen ter wereld met de Schotse vouwoorkat, ook wel Scottish Fold genoemd.

  • De Noorse boskat lijkt wat zijn uiterlijk betreft op de Maine Coon maar is ook heel verschillend. Ze houden erg van spelen en kunnen in verschillende tonen miauwen.
  • Als deze katten voldoende aandacht krijgen van hun baasje, zijn ze erg sociaal en aanhankelijk.

Het ras is ontstaan in de Verenigde Staten in de jaren na het grootste kat ter wereld ras van de wilde Bengaalse tijgerkat met huiskatten en raskatten. Een Ragdoll-kater kan wel tot 9 kilogram wegen. De meeste bengalen zijn geen schootkatten, Er wordt vaak tijdsverschil met australie perth over allerlei kattenrassen die dan populair zijn.

Het zijn uitstekende klimmers, die zich vaak zo volledig overgeven als iemand ze oppakt dat ze helemaal slap worden. Hoewel hun elegante en stijlvolle uiterlijk je misschien doet denken aan wilde katten en hybride rassen, is de sokoke een goede vertegenwoordiger van de Felis catus.

Hallo, en ze zijn fors en gespierd.

Vind je dit verhaal leuk?

Dit uitzonderlijk mooie kattenras komt in Rusland al meer dan jaar voor. Ze zijn gemakkelijk in de omgang en rustig van aard. Dit ras is zeer kalm, zachtaardig en slim. De kleur van de vacht kan variëren: zwart, blauw, gouden, zilver en bruin komen als vachtkleur allemaal voor.

Kleine badkamer schuin dak katten kunnen wel tegen een stootje. De vacht is halflang! Deze karaktertrekken zijn vandaag de dag nog steeds terug te vinden bij dit ras, grootste kat ter wereld ras. Op nummer 9 van onze lijst van duurste kattenrassen staat de Egyptische Mau. Toch leven ze het liefste niet in de bossen.

Dit grote kattenras komt oorspronkelijk uit Noord-Amerika en is een van de oudste rassen die daar gevonden is!

10. Schotse vouwoorkat – 4,5 tot 6 kilogram

Langste kat: de Maine Coon Stewie: ,2 centimeter van kop tot kont. Het is goed te zien waar de naam vandaan komt: het ras bezit een dominant gen dat de oren sterk naar voren en omlaag doet buigen.

De Egyptische Mau is een klein tot middelgroot kortharig kattenras. Het zijn erg opvallende en interessante katten.

Dit karakter wordt ook ervaren als druk en moet passen bij het karakter van de eigenaar. Enter your account data and we will send you a link to reset your password. Hun staart is net wat korter dan die grootste kat ter wereld ras een gemiddelde kat. Vorige Volgende. Lees meer over: WetenschapBiologie. Dan zitten ze goed met een aantal kattenrassen die ontzettend groot kunnen worden. De levensduur van de Britse korthaar is 7 tot 12 jaar.

9. Siberische kat – 4,5 tot 6 kilogram

We bespreken uitsluitend huiskatten. Het is een kat die barst van de energie, levendig en dominant is. De meeste dieren zijn echter goudkleurig met zwarte vlekken.

De levensverwachting van een Egyptische Mau is 9 tot 13 jaar.

De Tiffany is een kattenras dat is afgeleid van de Burmees. In de jaren 60 van de vorige eeuw werd de kat die nu bekendstaat als Ragdoll gefokt.

Gerelateerde publicaties:

Discussie: opmerkingen 0

Voeg een reactie toe

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *