Excel functie converteren naar getal

Datum van publicatie: 01.12.2020

Tekstnotatie van getallen converteren naar getalnotatie. Voeg een nieuwe kolom in naast de cel met tekst.

Nadat u de getallen die als tekst zijn opgemaakt, naar gewone getallen hebt geconverteerd, kunt u de weergave van de getallen in de cellen wijzigen door een bestaande of aangepaste getalnotatie toe te passen. Subtotalen berekenen in Excel. Was deze informatie nuttig?

Selecteer de cellen en klik vervolgens op om een conversieoptie te kiezen. Zolang je niet in een schrikkeljaar op 29 februari bent geboren, is het elk jaar weer een vraag: op welke dag word je een jaartje ouder en mag je al je vrienden weer laten komen? Vaker problemen met Excel? Je kunt daarmee niet alleen je hoogte- en dieptepunten bekijken, maar ook de top drie van je beste prestaties laten weergeven.

Als je dan op de cel klikt excel functie converteren naar getal er een pictogram met een uitroepteken in beeld? Cum sociis natoque penatibus et magnis dis p Werk sneller dankzij handige, logische functies en de weergave en de opmaak van jouw data.

De training duurt twee dagen en maakt je bekend met verschillende instellingen, ingebouwde Excel-functies.

Laat het mij weten wanneer er. De tekstinhoud van de cel wordt echter vervangen door een numerieke waarde.

Inhoudsopgave

Aangezien u alleen tekst in een kolom converteert, kunt u ook direct op Voltooien klikken. Klik op het tabblad Start in de groep Getal op de pijl naast het vak Getalnotatie en klik vervolgens op Standaard. Je kunt als tweede argument ook een cel invoeren. Afhankelijk van je Excel instellingen gebruikt jouw Excel een van deze twee. Het rechthoekige gebied tussen de actieve cel en de cel waarop u klikt, wordt de nieuwe selectie. Bedankt voor uw feedback.

 • De data die als tekst in de cel staat in plaats van als getal kan een groen hoekje links boven in de cel krijgen.
 • Op de volgende manier wordt er een getal tussen — en gegenereerd:.

Uw Office-vaardigheden uitbreiden. Geef je celbereiken of complete kolommen en rijen aan, dan kun je honderden cellen combineren. Methode 2: getallen met tekstnotatie converteren met excel functie converteren naar getal van Plakken speciaal.

Als je ziggo go app hapert op de cel klikt komt er een pictogram met een uitroepteken in beeld. We gaan eerst kijken naar de data in de cellen. Je ziet ze niet, maar ze hebben wel effect.

Syntaxis CONVERTEREN

Wil je tekst naar een getal converteren, dan kan Excel ook met verkeerde decimale scheidingstekens rekening houden. Het probleem kan ook nog een combinatie zijn van beide situaties. Elke cel wordt vermenigvuldigd met 1 en hierdoor wordt de tekst naar getallen geconverteerd.

Selecteer een lege cel zonder dit probleem, wordt er een klein groen driehoekje weergegeven als u een getal invoert in achter het net vissen frans cel die als tekst is opgemaakt.

Als Foutcontrole in Excel is ingeschakeld, typ het getal 1 in de cel en druk op Enter. De formule voor een tekst in cel A1 zou daarmee als volgt luiden:. Gemporteerde gegevens fatsoeneren en converteren naar de juiste getalopmaak of excel functie converteren naar getal hardlooptijden analyseren.

Cellen tot de laatste gebruikte cel in het werkblad in de rechter benedenhoek.

Spaties en regeleinden verwijderen in Excel

Voeg een nieuwe kolom in naast de cel met tekst. Deze procedure kan alleen met succes worden uitgevoerd als de getallen die zijn opgeslagen als tekst, geen extra spaties of niet-afdrukbare tekens bevatten in en rond de getallen. Soms heb je juist geen exact resultaat nodig, maar eerder een willekeurig. U kunt ook de eerste cel van het bereik selecteren en vervolgens op F8 drukken om de selectie uit te breiden met de pijltoetsen.

 • Als u dit nog nooit hebt gedaan, gaat u als volgt te werk: Plaats de cursor op de rechterbenedenhoek van de cel tot deze verandert in een plusteken.
 • Dit probleem kan ontstaan als u gegevens uit een database of een andere externe gegevensbron importeert of kopieert.
 • Heel goed!
 • Heb je een groter bereik getallen nodig, dan kun je het resultaat vermenigvuldigen met het door jou maximaal gewenste.

De functie levert alleen gehele getallen, excel functie converteren naar getal. Soms raken ze compleet door elkaar of kan het wemelen van overbodige spaties of regelafbrekingen? Klik op de rij- of kolomkop! Op die manier wordt met de eerste formule hieronder een getal tussen 0 en zonder cijfer achter de komma gegenereerd; bij de tweede excel functie converteren naar getal het een getal tussen 0 en Werk sneller dankzij handige, ingebouwde Excel-functies.

Bij het importeren van externe gegevens in een tabel kunnen besturingselementen en speciale tekens worden meegenomen. Met deze methode vermenigvuldigt u elke geselecteerde cel met 1 om de conversie van een getal met tekstnotatie naar een gewoon getal te forceren. Er zijn enkele manieren om met Excel-functies beauty by lisa den haag wdz en tekst aan elkaar te koppelen.

Klik in het menu op Converteren naar getal.

Methode 1: getallen met tekstnotatie converteren met behulp van Foutcontrole

Softlink Zoek. Verzenden Nee, bedankt. Als je deze cellen dan bij elkaar op wil tellen kan Excel dat niet omdat het programma denkt dat het tekst is.

Dit kan via het chat venster rechts onder in beeld, het klikken op onderstaande "Hulp of advies nodig??

Methode 2: getallen met tekstnotatie converteren met behulp van Plakken speciaal. Het allereerste wat we gaan proberen als dit probleem zich voor doet is de simpelste manier. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit! Bij het invoeren van een getal kun je in plaats van excel functie converteren naar getal komma snel een punt zetten - of een spatie waar je eigenlijk een decimaalteken bedoelt.

Gerelateerde publicaties:

Discussie: opmerkingen 2

 1. Falko:

  De echte basics van Excel leer je in onze training Microsoft Excel Basis.

  Antwoord
 2. Valencio:

  Vakantiedagen berekenen in Excel Hoeveel vakantiedagen heb je nog?

  Antwoord

Voeg een reactie toe

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *