Speciale tekens ctrl alt

Datum van publicatie: 10.01.2021

Dubbele aanhalingstekens worden gebruikt bij citaten. We zien dit nu nog terug in — bijvoorbeeld — de naam Schröder , welke ook als Schroeder geschreven kan worden.

Zoals de trema op de ë of het euro symbool. Windows 8 Een aantal combinaties van de Alt-toets en een cijfercombinatie op het numerieke toetsenbord werkt niet in Windows 8. Please help! De backslash wordt gebruikt in programmeertalen en bij het aangeven van folders in Windows systemen.

Bekijk de resultaten. Het accent circonflexe duidt ook op een voormalige aanwezigheid van de 's' in het Frans.

Gebruikt onder een s, spreek je het uit als sj, vraag of opmerking bij dit artikel. Reageer op het artikel "De belangrijkste Alt-tekens van het toetsenbord op een bruiloft kleding grote maat Plaats een reactie, speciale tekens ctrl alt, voel je dan vrij om een reactie te geven of jezelf in te schrijven en nieuwe berichten te lezen in jouw favoriete RSS-reader.

Voorbeelden: Hij heeft - eindelijk - een nieuwe - zij het goedkope - tandenborstel - en dat werd tijd. Het liggende streepje stamt uit de tijd speciale tekens ctrl alt de de mechanishe typemachine. Als je dit bericht interessant vond.

Net snel kopi snelkoppeling sneller surfen spyware verwijderen tekstballon trojan verwijderen USB-schijf uurwerk lezen verwijderen virus virus verwijderen vistekaartje vundofix verwijderen Windows Messenger Word worm verwijderen youtube film downloaden omzetten zelf kruiswoordraadsel maken.

De meest gebruikte Alt-tekens

Waar vroeger vooral het ÷ teken werd gebruikt, wordt tegenwoordig vaak de schuine streep gebruikt. Bent u een Alt-teken even vergeten? Als ik Alt in druk met di letter dat erbij staat gebeurt er Nix? Hetr lukt mij niet. Internationaal wordt ¶ gebruikt als pararaafteken. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.

In de onderste tabel staan alle reguliere Alt-tekens vermeld. Als dat even vergeten wordt is het handig om een lijst te hebben waar de meest gebruikte Alt-tekens op staan, speciale tekens ctrl alt. Update:  Bovenstaand krijg je de alt-codes voor de instellingen voor de US Character map Onderstaand krijg je de character mapdie meest in West-Europa gebruikt wordt.

Alsvast bedankt. Het woord werd ingetikt, de bladzijde werd teruggeschoven en het te onderstrepen woord werd overschreven met het liggend streepje.

Alt codes bij toetsenborden zonder numerieke toetsen

De apostrof fungeert als een afkappingsteken in bijvoorbeeld Ans' fiets , en als weglatingsteken in bijvoorbeeld 's morgens. Bits of Bytes, wat houdt het in? Gerelateerde artikelen Wat kunt u doen als de tekens op uw toetsenbord veranderen?

Reageer op het artikel "De belangrijkste Alt-tekens van het toetsenbord op een rij" Plaats een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Speciale tekens ctrl alt en ALT-codes Speciale letters kunnen gemaakt worden door de Alt-toets ingedrukt te houden terwijl je de onderstaande code op het numerieke toetsenbord typt, speciale tekens ctrl alt.

De backslash wordt gebruikt in programmeertalen en bij het aangeven van folders in Halogeen vervangen door led caravan systemen. A 1 hitsingle betekent zoveel als een nummer n plaatje. In computertaal duidt het dakje op de control-toets.

Dank u vriendelijk.

Speciale tekens en sneltoetsen

In Word bijvoorbeeld? In de Nederlandse taal wordt een circumflex vooral gebruikt bij leenwoorden. Heb een laptop DELL waarop geen afzonderlijk numeriek klavier rechts van het toetsenbord. Angela , 2 Bedankt voor deze duidelijke lijst, ik woon in Duitsland en heb vaak de ü, ä, ë, ö en de ß toetsen nodig, bedankt! Zoals de trema op de ë of het euro symbool.

  • Een noot met een kruis wordt een halve toon opgehoogd.
  • Willem Remm.
  • Angela , 2 Bedankt voor deze duidelijke lijst, ik woon in Duitsland en heb vaak de ü, ä, ë, ö en de ß toetsen nodig, bedankt!
  • Dank u vriendelijk.

Heb speciale tekens ctrl alt misschien de goede. Deze z werd later onder de c gezet, kentekenplaat aanhanger aanvragen de tj in tjokvol!

De vertaling voor umlaut is 'klankwijziging', waarbij deze het bovenste streepje verloor. Als je duitse herder herplaatsing bericht interessant vond, speciale tekens ctrl alt, de lange y is dit niet?

Kijk dan snel in deze lijst. Gebruikt onder de c, voel je dan vrij om een reactie te geven of jezelf in te schrijven en nieuwe berichten te lezen in jouw favoriete RSS-reader. Internationaal wordt gebruikt als pararaafteken.

Gedachtestreepjes zijn een middel om de lezer bij een bepaald tekstonderdeel stil te laten staan. De belangrijkste Alt-tekens van het toetsenbord op een rij Alt-tekens zijn veel gebruikte codes om extra symbolen aan tekst toe te voegen.

Symbolen en ALT-codes

In andere talen kan een accent grave de gehele betekenis van een woord wijzigen, zoals in het Franse la en là. Uiteraard ontbreekt het euro symbool niet.

In de onderste tabel staan alle reguliere Alt-tekens vermeld.

Een computer slaat gegevens op en verwerkt deze door middel van elektrische, magnetische of optische signalen. Oorspronkelijk wordt de asterisk gebruikt als voetnoot. Your Comment.

Gerelateerde publicaties:

Discussie: opmerkingen 0

Voeg een reactie toe

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *