Oude hollandse mannen namen

Datum van publicatie: 12.01.2021

Meisjesnamen Naamzoeker Top Op alfabet Aantal letters. Mijn zoon uit heet Peter. Over Babynamen Op babynamen.

Voor de rest niet echt mn gading. Misschien leuker als Jarich? Maar eens gaan checken hoe manlief hier tegenaan kijkt…. Daarom selecteerde ik de mooiste jongensnamen uit de top 1. Top lijst een hoop van mijn vrienden hebben namen uit de lijst en mijn mooie zwarte kat Otto staat er ook in. Jullie ideeen…..

Hierdoor kwamen er nauwelijks nieuwe namen? Ook  LucasEmma, maar ook een hele leuke naam voor jullie mini, en passen in dat profile den haag he. Hier hoef je verder helemaal geen reden voor te hebben.

Prachtige namenlijst. Want hoe komen we eigenlijk aan die oer-Hollandse namen. Hugo Een gezellig oude hollandse mannen namen.

Alleen Frits, Gerard en Walter vind ik zulke fletse, droog gekookte namen…. Vandaag deel 1: honderd Hollandsche jongensnamen.

Geschiedenis Nederlandse voornamen

Mijn zoons heten Jonas en Oscar … Hun tweede namen staan óók op dit lijsje, als vernoeming weliswaar, maar ook mooie namen. Zou ook nog wel Faber aan deze lijst willen toevoegen. Maar ook Simon, Jonas en Felix vind ik mooi. Idd ik ben het er mee eens dat boet echt niet! Walter, Marius, Oscar en Jonas zouden best kans maken hier. Hierdoor kwamen er nauwelijks nieuwe namen. Roel ook.

 • Absoluut vreselijk: Vic, Tuur, Duuk, Beer en zo nog wel een paar. Mijn man vindt idd Noud erg leuk, ik wat minder.
 • Ik mis Rolf!

Baby Boet bekt ook zo lekker. Nog gefeliciteerd met jullie zoon, en de naam past mooi bij die van zijn zusjes. En de kans op naamgenootjes is dubbel zo groot omdat Sem een genderneutrale naam is. Want babynamen van vroeger maken een heuse comeback. Oude hollandse mannen namen namen vind ik mooi en goed weer kunnen.

Oud-Hollandse namen; terug van weggeweest

Geslacht Jongensnaam Meisjesnaam Uniseksnaam. Het moet wel een beetje stoer zijn vinden jullie ook niet? Sommige voornamen zijn zo ouderwets dat ze al bijna weer hip zijn.

Wat een mooie namen, veel positieve reacties en geen modenaam. Cato Wij zien direct een schattig blond meisjes met palmboomstaartjes voor ons. Vorig bericht Vorige Ouderwetse meisjesnamen, oude hollandse mannen namen. Ons zoontje heet Ted, zeg. Mozes was vroeger een clichmatige Joodse naam voor mannen.

70 antwoorden op “Originele jongensnamen (deel 1): Hollandsch”

Succes met de uiteindelijke keuze! Maar goed, succes ermee. Sommige voornamen zijn zo ouderwets dat ze al bijna weer hip zijn. Kiezen blijft zooo moeilijk en we hebben nog 10 weken te gaan. Fedde Wanneer je op zoek bent naar babynamen met een mooie betekenis, is Fedde zeker het overwegen waard.

 • Als we naar de namen kijken die we tot nu toe hebben toegelicht, zien we een duidelijk patroon.
 • Ik mis Rolf!
 • Waarom hadden we Tijn dan niet zo genoemd.
 • David en Vincent vind ik leuke namen uit dit rijtje.

Of ik ze aan een kind zo geven, hmmm denk het niet. Hebben mensen er wel eens bij stil gestaan dat als je je kind beer noemt en hij later een beetje dikkige man wordt met een baard dat dit lastig kan zijn……. En de kans op naamgenootjes is dubbel zo groot omdat Sem een genderneutrale naam is. Maar door al deze inspiratie van over de oude hollandse mannen namen, vergeten we wel eens hoeveel leuke Hollandse namen er bestaan. Die naam is tegenwoordig minder populair, met maar 1, oude hollandse mannen namen.

Dit kan te maken hebben met het feit dat Saar in andere talen moeilijk uit te spreken is. Eerst het - veel kortere - lijstje van tijdloze time for hair zilverschoonplein zaandam die nu populair zijn en dat minstens 35 jaar geleden ook al waren.

Zelf vind ik Joppe erg mooi.

39 antwoorden op “100 Ouderwetse jongensnamen”

Voor de rest niet echt mn gading. Ik heb twaalf jaar lang een hond gehad, genaamd Sam. Wist je dat je heel veel inspiratie uit de natuurlijk kunt halen? Kees, Bram, Guus, Mart.

Hahahaha idd oude hollandse mannen namen zoon heet luuk en mn meisje heet tessa de 3e is onderweg maar hier haal ik geen inspiratie op… wat n namen zeg…. Zo is Lynn een afkorting van Lindawat weer gebaseerd is op de Germaanse stamnaam Lind.

Mooie combinatie.

Gerelateerde publicaties:

Discussie: opmerkingen 2

 1. Tori:

  Jaaa, leuke namen.

  Antwoord
 2. R:

  Dan is er de categorie moderne klassiekers: modenamen met een bovengemiddeld lange houdbaarheid.

  Antwoord

Voeg een reactie toe

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *