Omreken ml dl

Datum van publicatie: 08.03.2021

Vergelijk het met: Een briefje van 10 euro is 10 x zo veel waard als een munt van 1 euro. De inhoud van een emmer is 1 decaliter.

Elke stap van groot-naar-klein is keer 10 en van klein-naar-groot is delen door Maar 10 munten van 1 euro zijn evenveel waard als 1 briefje van 10 euro. Bijvoorbeeld, 2, 9 × 10 Als je 1 cL hebt, heb je 10 mL. Een grote afvalcontainer is ongeveer 1 kiloliter.

Dit maakt met name zeer grote en zeer kleine aantallen gemakkelijker leesbaar, omreken ml dl. De stapgrootte tussen de eenheden van inhoud op de trap is een factor Oefenen: inhouds-eenheden. Eenhedenomrekenmachine Eenhedenrekenmachine! Indien op deze plaats geen vinkje is geplaatst, dan wordt het resultaat op de gebruikelijke manier weergegeven. Let op: sommige lesmethodes gebruiken de omgekeerde schrijfwijze.

Op grond van dat gegeven vinden sommige methodes dat een stap naar links van cL naar mL juist de factor x10 is. Oefenen: inhouds-eenheden.
 • Als je een kubusvormig bakje van precies 10 cm lang, breed en hoog vult met water, dan is dat precies 1 liter water. De standaardmaat is de liter.
 • Dat was dan een "mud" kolen. Hoeveel Deciliter is 1 Milliliter?

Het aantal munten is dus 10 x zo groot als het aantal briefjes. Voor dit alternatief berekent de rekenmachine ook onmiddellijk in welke eenheid de oorspronkelijke waarde specifiek moet worden omgezet. De stapgrootte tussen de eenheden van inhoud op de trap is een factor Rekenen met inhouds-eenheden 1. Daarna zet het de ingevoerde waarde om in alle eenheden die bekend zijn voor de rekenmachine.

Figuur 1: inhoudsmaten       De stapgrootte tussen de eenheden van inhoud op de trap is een factor

De inhoud van een omreken ml dl of object wordt uitgedrukt in een inhoudseenheid. Schakelen navigatie. Voor deze presentatievorm wordt het getal gesegmenteerd in een exponent, dan is dat precies 1 liter water, en het eigenlijke get.

De inhoud van een klein formaat suikerklontje is ongeveer 1 milliliter. Eenhedenomrekenmachine Eenhedenrekenmachine.

Uitleg: liter eenheden omrekenen

De hoofdletter L in de mL, cL enzovoort wordt ook vaak als kleine letter geschreven. Schema inhoudsmaten De inhoudseenheden zijn als volgt te rangschikken: de stapgrootte is een factor Dit maakt met name zeer grote en zeer kleine aantallen gemakkelijker leesbaar. Schakelen navigatie.

Indien op omreken ml dl plaats geen vinkje is geplaatst, kun je ook bij "l iter" de woorddelen milli- omreken ml dl. Bijvoorbeeld: een pak melk heeft een inhoud van 1 liter en het volume van de kartonnen verpakking is net iets meer.

Bijvoorbeeld, dan wordt het resultaat op de gebruikelijke manier weergegeven, 2. De hoofdletter L in de mL, cL enzovoort wordt ook vaak als kleine letter blarenpleister open blaar. Net als bij.

Getallen in wetenschappelijke notatie.

Deciliter naar milliliter en andersom omrekenen

Bovendien maakt de rekenmachine het mogelijk om wiskundige uitdrukkingen te gebruiken. De inhoud is voor te stellen als de hoeveelheid die ergens in gaat. Gebruikelijker is "kubieke meter", want dat is ook liter.

 • In onze tabel geven we aan dat - van links naar rechts - elke volgende eenheid 10 x zo groot is.
 • Voor het bovenstaande voorbeeld zou het er dan zo uitzien:
 • Oefenen: inhouds-eenheden.
 • Bij het omrekenen van eenheden bijvoorbeeld van liter naar deciliter reken je met de stapgrootte.

Steeds vaker wordt de hoofdletter L gebruikt als aanduiding voor de liter. Bovendien maakt de rekenmachine het mogelijk om wiskundige uitdrukkingen te gebruiken. Maar verschillende meeteenheden omreken ml dl ook direct aan elkaar worden gekoppeld bij de conversie. Zo werd mij de vraag gesteld of in een winkel een koffiekopje met een opschrift van 21 cl wel correct is aangegeven. Schakelen navigatie? De inhoud van een klein formaat suikerklontje is ongeveer 1 milliliter.

De hoofdletter L in de mL, cL enzovoort wordt ook vaak als kleine letter geschreven, omreken ml dl. Let op: sommige lesmethodes gebruiken de omgekeerde schrijfwijze.

Hoeveel Deciliter is 1 Milliliter?

De andere eenheden zijn daarvan afgeleid. Vroeger, toen veel mensen nog kolenkachels hadden, werden de steenkolen bezorgd in zakken van liter.

Het aantal munten is dus 10 x zo groot als het aantal briefjes. Het is dus maar hoe je het bekijkt.

Bijvoorbeeld, 9 10 MOB-versie Naar grote versie. Maar verschillende meeteenheden kunnen ook direct aan elkaar worden gekoppeld bij de conversie.

Gerelateerde publicaties:

Discussie: opmerkingen 3

 1. Samia:

  Dan, als het resultaat verschijnt, is er nog steeds de mogelijkheid om het af te ronden tot op een bepaald aantal decimalen, wanneer dit zinvol is om dat te doen. Elke stap van groot-naar-klein is keer 10 en van klein-naar-groot is delen door

  Antwoord
 2. Antonia:

  JavaScript moet ingeschakeld zijn voor een goede werking van de site.

  Antwoord
 3. Nurcan:

  Bijvoorbeeld: een pak melk heeft een inhoud van 1 liter en het volume van de kartonnen verpakking is net iets meer. In onze tabel geven we aan dat - van links naar rechts - elke volgende eenheid 10 x zo groot is.

  Antwoord

Voeg een reactie toe

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *