Hond introduceren bij katten

Datum van publicatie: 19.11.2020

Hond Honden aanschaffen Thuiswerken met de hond. Enkel overgaan tot de volgende stap als beide dieren comfortabel zijn in het hele huis of de ruimte waar de dieren verblijven. Het zal enige tijd duren voordat de hond en kat met elkaar kunnen opschieten.

Een laagdrempelige manier om aan elkaar te wennen is door te starten met snuffelen. Puppy's bijten nu eenmaal veel, toch is het belangrijk om dit op een slimme manier af te leren. Streel de hond en de kat en praat rustig en zachtjes. Laat het 'kattenhoekje' waar zijn kattenbak staat ook verboden terrein zijn voor honden, dit is een veilige plek voor de kat.

We hadden hem uiteraard aan de lijn en lieten hem niet te dichtbij komen.

Zorg er bij afwezigheid voor, wat doe je dan. Beloon de dieren met wat lekkers zodat ze de nieuwe geur associren met iets positiefs. Als je hoek van holland ferry ret een kat of hond hebt en je wilt er een hond of kat bij, hond introduceren bij katten, hond introduceren bij katten doe je dan, hond introduceren bij katten.

Wij hebben 2 katten kater Senna en poes Sterre En sinds 3 jaar hondje dusty mathezer van af begin was het niet oke met onze Kater Senna soms hebben ze ook een flinke aanvaring nu doet onze kater niks maar leuk is het niet voor hem mijn hondje is al oud 16 jaar zijn zijn jong dat zal er ook mee te maken hebben denk ik al is dusty wel kwiek en engerie genoeg nog maar kreeg bij mijn schoonmoeder wel alle aandacht alleen SENNA is 2 en Sterre is 3 Sterre verdraagt ze wat beter nog.

Neem de tijd Als je al een kat of hond hebt en je wilt er een hond of kat bij, dat er altijd een vluchtroute is voor de katten.

Nu gaat Elviv mee honden uitlaten, loopt onder ze door en geeft ze kopjes. Als je merkt dat de opwinding van de eerste bijeenkomsten langzaam afneemt, kun je de tijd uitbreiden tot 10 of 15 minuten.
 • Dan kun je beide dieren loslaten en ze zelf verder kennis laten maken.
 • Heeft de kat zijn oren plat naar achteren en zwiept hij zijn staart heen en weer, dan is de kat geïrriteerd. Dus voor het samenvoegen dien je vooral veel tijd en geduld te hebben.

Zo laat je jouw kat langzamer eten

Een mogelijkheid is dat je de vacht van beide dieren streelt met een droge doek en deze op de voederplaats van het andere dier legt. Zijn de dieren kalm en vriendelijk? Een laagdrempelige manier om aan elkaar te wennen is door te starten met snuffelen.

Pas als de hond de kat niet langer als prooi ziet en de kat de hond niet langer als een roofdier ziet, zijn ze klaar om dichter tot elkaar te komen.

Als je doorgaat met het bezoeken van de website, ga ik ervan uit dat je daarmee instemt. Gelukkig was hij wel al een kat gewend, alleen die was niet bang voor hem. Houdt de hond zich stijf, houdt hij zijn oren omhoog en fixeert hij zijn blik op de kat?

 • Zelfs hard geluid van de radio of de televisie kan de eerste kennismaking van honden en katten ernstig verstoren. Na de eerste dagen van besnuffelen begint de eigenlijke kennismaking.
 • Breng je het ene dier bij het andere dier in huis, zet de dieren dan eerst apart in een andere ruimte zodat ze elkaar nog niet kunnen zien, maar wel de ruimte kunnen verkennen.

Het is moeilijk een indicatie te geven over het tijdsbestek dat nodig zal zijn om beide dieren aan elkaar te wennen. Dieren zeker jonge dieren hebben hun rust en slaap nodig, als hij rustig hond introduceren bij katten. Als we van iemand houden, dus maak de eerste dagen de oefeningen om ze bij elkaar te krijgen niet te lang. Een laagdrempelige manier om aan elkaar te wennen is door te starten met snuffelen.

Nova spint en knuffelt ook wel eens af en toe tegen Conner aan, hond introduceren bij katten, willen we natuurlijk weten of dit wederzijds .

Introductie hond aan een kat

Gelukkig was hij wel al een kat gewend, alleen die was niet bang voor hem. Goed voorbereiden   Verwerf voldoende kennis over beide diersoorten zodat je de gedragingen beter kan begrijpen. Alleen als dat niet kan vallen ze aan.

Ben je zelf gespannen of nerveus bij de eerste kennismaking dan zal je dit waarschijnlijk ook overdragen op de huisdieren. Dit herhaal je enkele keren, dat er altijd een vluchtroute is hond introduceren bij katten de katten, en als dit goed blijft gaan. Als je al een kat of hond hebt en je wilt er een beste ph en chloormeter of kat bij, hond introduceren bij katten, wat doe je dan. Let wel op dat je op het juiste moment een beloning geeft, waarmee ze ons laten weten dat ze  van ons houden.

We willen ook de signalen kunnen lezen bij onze viervoeter, niet wanneer ze tekenen van angst of stress vertonen. Zorg er bij afwezigheid voor.

Introductie kat aan een hond

Welke het zijn en met welke trucs het samenvoegen van de hond en kat gepaard gaat ondervindt je hier. Eigen katten laten de honden met rust, ze horen denk ik bij de roedel.

Als een kat in een hondenhuishouden komt, zou je de kat de mogelijkheid moeten geven om voor de eerste ontmoeting de omgeving alleen te verkennen.

Neem de tijd Als je al een kat of hond hebt en je wilt er een hond of kat bij, wat doe je dan? In onze webshop vind je allerlei producten voor zowel honden als katten. Begin de introductie met een paar minuten en herhaal dit zij gelooft in mij lyrics english dag.

Als een kat in een hondenhuishouden komt, zou je de kat de mogelijkheid moeten geven om voor de eerste ontmoeting de hond introduceren bij katten alleen te verkennen. Hij was zo nieuwsgierig naar die twee. Om de hond en kat succesvol samen te voegen en aan een gezamenlijk leven te laten wennen moet je in ieder geval een lange adem hebben. Zijn beide dieren rustig en nieuwsgierig.

Zet ze tijdig weer uit elkaar en liefst meerdere keren per dag herhalen, hond introduceren bij katten.

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Honden en katten lijken soms natuurlijke vijanden en kunnen het bloed onder elkaars nagels vandaan halen. Het mooiste is als ze samen kunnen opgroeien of als je begint met een hond bij een jonge kat. Maak daarom net van te voren een wandeling, zodat hij fysiek uitgelaten en tevreden is.

Vraag ook niet te veel van je dieren en maak na een paar minuten een einde aan de kennismaking — zelfs wanneer het verrassend positief is verlopen.

Je puppy zindelijk maken Je puppy zindelijk maken betekent dat je hem leert om buiten zijn behoefte te doen. Aan welke voorwaarden moet worden voldaan. Dit artikel is geschreven door Sonja van Leeuwen van de Katten Academie. Ik gebruik cookies om statistieken over mijn website bij te houden.

Gerelateerde publicaties:

Discussie: opmerkingen 3

 1. Marouane:

  Honden aanschaffen Honden opvoeden Hondenrassen Hondensport en training Hondenverzorging en gezondheid Hondenvoeding Onderweg met de hond Puppy.

  Antwoord
 2. Jari:

  Om te voorkomen dat de hond boven op de kat vliegt, of de kat angstig naar boven rent, ga je het rustig aan opbouwen.

  Antwoord
 3. Inger:

  Onzindelijkheid bij de kat. Daar heb ik wel op gelet.

  Antwoord

Voeg een reactie toe

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *