Hoe breng je een zetpil in

Datum van publicatie: 19.11.2020

Bij diarree is het nutteloos om een zetpil te gebruiken. Om deze reden wordt het aangeraden om je handen te wassen, ook al draag je handschoenen tijdens het inbrengen van de zetpil.

Snel naar. Reis naar Geert Grooteplein Zuid Niet alle stoffen lossen op in de veel gebruikte vette basis een mengsel van vetten dat bij lichaamstemperatuur smelt. Gebruik warm of heet water en zeep en zorg ervoor dat je ten minste 20 seconden scrubt en spoel dan af. Meestal schrijft men ze alleen aan kinderen voor.

Groeikalender Hoe oud is je kind. Zorg er ook voor dat je de zetpil voorbij de sluitspier inbrengt. Ga met je voeten uit elkaar staan en hurk iets naar beneden. Blijf ongeveer 5 tot 10 minuten in deze positie liggen om te voorkomen dat de vloeistof er weer uit komt. Voeg een kind toe.

Houd de fles ingedrukt als u hem terugtrekt. Lees voor gebruik ook altijd goed de bijsluiter door. Bij kinderen moet je de zetpil tenminste 1 à 2 cm naar binnen duwen.
 • Hier worden alle meldingen van bijwerkingen van medicijnen in Nederland verzameld.
 • Raadpleeg bij gezondheidsklachten een arts. Helaas is het erg onaangenaam om bij baby's en jonge kinderen een zetpil in te brengen.

Wanneer geef je je baby een zetpil?

Zetpillen voor volwassenen? Kimberley de Wit is werkzaam als huisarts in Haarlem en zelf moeder van twee jonge kinderen. Duw met een vinger de zetpil helemaal naar binnen. Meer ideeën Ga op je zij liggen. In principe wordt het geven van een zetpil dan afgeraden. Knijp de fles zo veel mogelijk leeg en haal deze weer uit uw anus.

Als je dit bij je baby ziet, hoe breng je een zetpil in, hoe kunnen ze toegediend worden. Gebruik vaseline of een andere crme of lotion die door je arts aangeraden wordt. De lichaamswarmte van de persoon zal uiteindelijk de zetpil doen smelten, waardoor er breuken in de zetpil kunnen ontstaan.

Bij het afkoelen van de zetpilmassa krimpt deze iets, waardoor hij effect krijgt. En manier om de zetpil in te brengen is om dit liggend te doen.

Wanneer de zetpil en klysma toedienen?

Wacht totdat het medicijn begint te werken. Duw de pil er dan toch nog een keer voorzichtig in. Duw de pil met je wijsvinger volwassenen of pink kinderen naar binnen.

Altijd korting met je Voordeelpas.

Reis naar Geert Grooteplein Zuid Als je merkt dat je baby zich niet lekker voelt, bijvoorbeeld door griep of na een vaccinatie, zodat je de juiste dosering gebruikt voor jouw baby. Houd uw onderste been gestrekt en uw bovenste gebogen. Studio Noos. Neem dan contact op met je huisarts.

Navigatiemenu

En zetpillen belasten lever en nieren niet onnodig. Paracetamol kan bijwerkingen geven, maar die zijn vooral bekend bij volwassenen. Probeer voor een volwassene de zetpil minstens 2,5 cm in het rectum te duwen. Als je merkt dat je baby zich niet lekker voelt, bijvoorbeeld door griep of na een vaccinatie, dan kun je hem een zetpil geven.

Bij kundige apotheek-assistenten zal dit niet of nauwelijks voorkomen. Als vuistregel kan men stellen dat men niet meer dan zes zetpillen per dag aan iemand moet geven, hoe breng je een zetpil in. Ouders van Nu abonnement.

Deze hydrofiele zetpilbasis smelt niet bij lichaamstemperatuur, maar lost op in het beschikbare vocht in het rectum. Ouders van Nu. Een zetpil invoegen als verzorger. Ga dus vooraf naar het toilet.

Indien het geneesmiddel door middel van een zetpil is toegediend, wordt de stof ook in de bloedbaan opgenomen.

Toediening

Na het inbrengen moeten ze nog steeds voelbaar zijn met de vingertop. Dit staat bekend als het first-pass-effect. Om het inbrengen gemakkelijker te maken, til je je rechterbil omhoog zodat de anus te zien is.

Door de slechte darmfunctie wordt deze slecht opgenomen en bij kinderen vaak ook weer direct uitgepoept.

Dit is de reden dat polyethyleenglycolzetpillen slechts weinig worden voorgeschreven. Inloggen Registreren. Dan hoef je hem geen zetpil te geven.

Gerelateerde publicaties:

Discussie: opmerkingen 3

 1. Josha:

  Tip 7: zetpillen delen Als dat mogelijk is, moet je een zetpil bij voorkeur in de vereiste dosering inbrengen. Heeft je baby last van een andere bijwerking?

  Antwoord
 2. Menthe:

  Leg de persoon op zijn zij. Als je geen volledige dosis hoeft te nemen, snijd de zetpil dan in de lengte doormidden.

  Antwoord
 3. Tanneke:

  Houd er rekening mee dat wanneer u een beetje vloeistof knoeit, of als de vloeistof wegloopt, dit medicijn bruine vlekken kan veroorzaken.

  Antwoord

Voeg een reactie toe

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *