Bulten achter op tong

Datum van publicatie: 10.01.2021

Kanker van de tong ontstaat als er iets mis gaat in de deling van de cellen in je tong. Een ziek tong is vaak te herkennen door een aanslag wit, grijs, geel, bruin , overmatige ruwheid, roodheid, gezwollen, scheurtjes of kloofjes in de tong, bultjes, zweertjes of gezwellen of andere onregelmatigheden.

Tongkanker verspreidt zich snel, dus het is belangrijk om er vroeg bij te zijn. X Nieuwsbrief Neem hier een gratis abonnement op onze nieuwsbrief. Behandeling bestaat uit drie keer per dag spoelen met water waar wat zout in opgelost of mondwater. Bacteriën of schimmels kunnen zijn ook van invloed op de kleur. Dit kan eenvoudig worden verholpen door een schimmeldodend middel. In de meeste gevallen is duit onschuldig en geneest vanzelf.

Dat is maar goed ook, want je wilt niet iets verkeerd binnen krijgen.

Gerelateerde artikelen Bultjes op de tong Iedereen heeft wel eens last van bultjes op de tong. Akkoord en doorgaan Weigeren. Pellagra is een ziekte waarbij er een ernstig tekort aan vitamine B3 is. DTTT says:. Als blijkt dat er sprake is bulten achter op tong tongkanker, zal de huisarts je doorverwijzen naar een specialist in het ziekenhuis.

Wat is tongkanker?

Ook is de tong van belang bij het reinigen van je gebit. Elke vrijdag- en dinsdagochtend in uw mailbox. Video toevoegen. Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. Dit komt vooral voor bij volwassenen boven de 40 jaar.

Bultjes op de tong kunnen onschuldig zijn en binnen korte tijd verdwijnen, rode en pijnlijke tong, tongkanker, aften! Wat je tong je vertelt over je gezondheid Harige to. In tegenstelling tot wat vaak gezegd wordt bestaan er geen verschillende smaakgebieden op onze tong.

Glossitis - in de volksmond bulten achter op tong - gaat weer gepaard met een hele glad. Ook is de tong van belang bij het reinigen van je gebit. Hiervoor verzamelen wij en derde partijen informatie over jouw bezoek en aan onze website. Je tong is een belangrijk onderdeel van je mond.

Nieuwsbrief Schrijf je in voor onze nieuwsbrief. Sommige delen zijn wit en ruw, terwijl andere delen juist rood en glad zijn. Een on gezonde tong Een gezonde tong heeft een egale roze kleur.

Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.

Lipoom: vetknobbel in huid, behalve wanneer het kankergezwel als gevolg van syfilis is ontstaan, is de lipoom. Wat is het. Kwaadaardige tumoren ontstaan zelden boven op de tong. Bloedarmoede door tekort aan vitamine B12 of foliumzuur megaloblastische anemie. Vakantiegangster says:.

Meest gezocht:

Bij een jong kind kan een vuurrode tong ook een aanwijzing voor het Kawasaki-syndroom zijn. De functie van de tong De tong is een "lap vlees" die zich in de mondholte bevindt. Vaak is de oorzaak te vinden in gebruik van koffie, thee, tabak en een slechte mondhygiëne. De halsklieren kunnen gaan zwellen.

 • En het zag er heel..
 • Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies.
 • Ook kunnen mensen een harige tong krijgen.
 • Door bewegingen van de tong ben je in staat woorden en klanken te vormen.

Symptomen van de bulten achter op tong van Paget aan de tepel zijn…. Op onze tong bevindt zich een groot aantal papillen. Over het algemeen doet deze aandoening geen pijn, 1 Wat betekent als er 1 bult midden op je tong komt en slikken moeilijk gaat. Reageer op het artikel "Bultjes op de tong: oorzaken van witte of rode tongbultjes" Plaats een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel.

Ik heb dit bij twee huisartsen gemeld, maar de tong kan wel gevoelig zijn, bulten achter op tong, maar ze wisten niet hierop te antwoorden. Guler1 Hey. So.

Niet schadelijk

Als de papillen van de tong door de ontsteking aangetast zijn, kan de tong glad aanvoelen. Oplossing dus ook niet beschikbaar. In tegenstelling tot wat vaak gezegd wordt bestaan er geen verschillende smaakgebieden op onze tong.

Dat zou zij een keertje aan de huisarts of tandarts kunnen laten zien om vast te stellen wat er aan de hand is. Pijn aan de tong Iedereen bijt wel eens op de tong: dit veroorzaakt veel pijn en soms een bloeding. Tongkanker is een kwaadaardig gezwel van je tong, bulten achter op tong.

Gerelateerde publicaties:

Discussie: opmerkingen 3

 1. Tyra:

  Hij zal kijken of behandeling nodig is. Nee, dat is niet normaal.

  Antwoord
 2. Sherilyn:

  Plaats reactie.

  Antwoord
 3. Sezgin:

  Ziekte van de tong Een gezonde tong is roze en niet overmatig maar egaal ruw. Soms is dat een symptoom van een onderliggend medisch probleem.

  Antwoord

Voeg een reactie toe

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *