Afbeelding op hout overbrengen

Datum van publicatie: 20.11.2020

Stap 1 Meet het stuk hout op waarop je de afbeelding wil overbrengen. Alleen toner uit laserprinters kan met deze methode op het hout worden overgedragen nadat de afbeelding eerst op papier is geprint.

Dit is bijvoorbeeld het kopieerapparaat bij de supermarkt.

Ieder formaat laserprint kan hiervoor gebruikt worden, fotos uit een inkjetprinter zijn niet geschikt omdat die inkt niet meer van het papier te halen is zonder te vlekken.

Iedere keer wordt het op een andere manier gedaan. Technieken om een afbeelding op hout te printen. Hier voor heb je de volgende spullen nodig: Gel Medium wordt verkocht bij verfspeciaalzaken Home Deco Varnish of Mod Podge Action Een kwast Hout; plank, blok of plaat in een door jou gewenst formaat Een foto, in spiegelbeeld geprint op gewoon papier met een laserprinter Schuurpapier Een oud pasje of plamuurmes Een nat doekje Kies een foto uit die je op het hout wilt overbrengen en print het in spiegelbeeld uit op gewoon printpapier met een laserprinter.

Gebruik schilderstape of doe het gewoon niet. Hierdoor krijg je een verweerd effect.

Kijk tijdens het strijken af en toe of de inkt goed wordt overgebracht op het hout, maar let op dat je niet schuift met het papier, Nee het hout moet niet voorbewerkt worden.

Wanneer je in stap afbeelding op hout overbrengen de Mod Podge of wasolie aanbrengt verdwijnt deze laatste waas en de afbeelding wordt er een stuk scherper van. Technieken om een afbeelding op hout te printen? Leer hoe je zelf een foto op steigerhout kunt afdrukken. Laat een bericht achter Cancel reply Your email address will not be published, afbeelding op hout overbrengen. Iedere keer wordt het op een andere manier gedaan.

Hallo Sarina.

  • Je kunt de print ook met lichte pigmenten of houtolie nabewerken voor een diepere toon van het hout maar wees daarmee voorzichtig. By Sarina 12 augustus - Hallo, ik had een vraagje..
  • Gel medium is een bindmiddel van verf, dik en transparant. Foto op hout overbrengen.

Alle stappen voor jouw foto op hout gemaakt?

Dan kan ik misschien de mensen die dit bericht lezen wat meer informatie geven hoe ze het beste het bakpapier aan het stuk papier kunnen bevestigen. Mod Podge is hiervoor een perfect product wat zorgt dat de afbeelding lang mooi blijft. Pak het stuk hout erbij en leg het de geprinte kant van het bakpapier in 1x op het hout zonder te schuiven omdat anders de inkt uitsmeert. Pak het stuk hout er bij en schuur het licht op met het schuurpapier.

De afbeeldingen van het vliegtuig op hout en de engelstalige instructies die als basis dienden voor deze tutorial zijn afkomstig van digital-photography-school.

Kies een foto uit die je op het hout wilt overbrengen en print het in spiegelbeeld uit op gewoon printpapier met een laserprinter. Laat dit eerst goed drogen. Stap 4 Wanneer je het leuk vindt, kun je eerst de randen van het hout verven. Een foto op hout printen - doe het zelf instructies.

Met een beetje ervaring is het mogelijk om fotos van afbeelding op hout overbrengen kwaliteit op het hout over te brengen.

Download de handleiding

Gebruik je een afbeelding uit een inkjet printer? Beide manieren zijn hartstikke leuk om te doen en geven een prachtige verweerde look als resultaat. Help je printer een beetje zodat hij het blaadje kan pakken.

Wrijf niet te hard. Denk er bij het formaat van de foto om dat het natuurlijk wel op het stuk hout moet passen. Stap 5 Breng de Gel Medium aan op de voorkant van je afbeelding.

Ik heb het met gewone plakband gedaan en toen was de printer kapot Reply. Je reageert onder je Google account, afbeelding op hout overbrengen.

Leer hoe je zelf een foto op steigerhout kunt afdrukken.

Xxx Like Geliked door 1 persoon. Soms blijft er een lichte witte waas van het papier over de afbeelding hangen. Ieder formaat laserprint kan hiervoor gebruikt worden, fotos uit een inkjetprinter zijn niet geschikt omdat die inkt niet meer van het papier te halen is zonder te vlekken.

Ik heb het met gewone plakband gedaan en toen was de printer kapot. Stap 2 Schuur het hout heel licht op.

Optioneel voor de afwerking van de print nadat het papier goed is verwijderd? Natuurlijk moet deze ondersteboven op het hout liggen zodat de toner in contact is met de nog natte Gel Medium. Met een goede bescherming over de print kan het hout met de foto ook buiten staan. Druk jouw alzo lief had god de wereld liedtekst af op hout  Een foto op hout laten afdrukken wordt steeds populairder.

Houd me via e-mail op de hoogte van nieuwe berichten. Het is niet altijd even makkelijk om de printer het bakpapier te laten afbeelding op hout overbrengen. Een andere oplossing hiervoor is om het bakpapier met een paar plakbandjes vast te maken aan een normaal papiertje?

Welke materialen heb je nodig

Stap 10  Bescherm dan de afbeelding met een laag Mod Podge of gebruik een fixeerspray. De inkt die je overbrengt zijn toners uit de printer.

Gebruik niet teveel water.

Tv anywhere marmitek hoe je zelf een foto op steigerhout kunt afdrukken. Het merk Amsterdam is in Nederland volop te koop? DawnlightNL op Facebook.

Ik heb het met gewone plakband gedaan en toen was de printer kapot Reply.

Gerelateerde publicaties:

Discussie: opmerkingen 1

  1. Daniëlla:

    Foto op hout overbrengen.

    Antwoord

Voeg een reactie toe

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *