Zwarte vogel gele snavel oranje poten

Datum van publicatie: 05.03.2021

Broedtijd: 17 — 21 dagen, de jongen blijven nog 23 — 31 dagen in het nest na hun geboorte. Op internet is de canadese Jay de vogel die er er hardst op lijkt, een langere staart, ik dacht eerst dat het een kwikstaart was maar met de verrekijker zag ik duidelijk een ander vogeltje.

Pacifische Parelduiker. Heeft brede afgeronde vleugels. In onze Drentse tuin aan de rand van bos en hei zit de laatste dagen een bijna witte vogel met een geel ruggetje als van een tropische vogel. Nog een opvallende verschijning in de tuin is de grote bonte specht. Naamruimten Artikel Overleg.

Hij is aan de buitenkant moeilijk te onderscheiden van de tjiftjaf, maar zijn poten zijn licht en het verenkleed is lichter en met gelere tinten….

De houtduif is de grootste en zwarte vogel gele snavel oranje poten voorkomende duif in Nederland. Dit houdt in dat de kans om een vink te spotten het grootst is in het oosten en zuid-oosten van ons land. Het vrouwtje van de merel is donkerbruin met bruinwitte keel en bruingestreepte borst. Boomklever De boomklever is een echte bosvogel.

 • De tjiftjaf eet bijna uitsluitend insecten en hun larven: vliegen, muggen, kevers.
 • Welke vogel heb ik nou gezien? Soms is het een druk heen en weer vliegen, en dan is het weer eens stil en ben ik bang dat er wat met ze gebeurd is.

Hierbij komt de korte, sterke snavel goed van pas. Klapekster De bovenzijde van klapekster Lanius excubitor is grijs en de onderzijde wit van kleur.

Tijdens het vliegen zijn er opvallende witte… Lees meer ». Oosterse Tortel. Alpenkraai en alpenkauw lijken sterk op elkaar: ze hebben de gitzwarte verentooi en de roze of rode poten gemeen. Home Weblog 11 vogels die je in de Alpen kunt tegenkomen.

Het grootste verschil zit in de mooie geelachtige wenkbrauwstreep net boven het oog en de roestrode veren op de flanken die net onder de vleugels…. Het juveniel lijkt op het vrouwtje maar heeft veel vlekken op…. Maar dan ineens zijn ze er weer. Bekijk hier al onze nestkastenvoedersystemen en ons vogelvoer.

Wel mis ik echter de ijsvogel.

De lijst met 27 vogels

De alpenkraai is een vogel die erg veel op de alpenkauw lijkt. Hij is aan de buitenkant moeilijk te onderscheiden van de tjiftjaf, maar zijn poten zijn licht en het verenkleed is lichter en met gelere tinten…. Gebruikersportaal Snelcursus Hulp en contact Donaties. Oosterse Vorkstaartplevier.

Ook op balkons zijn deze dieren regelmatig te gast. Kleine Bonte Specht. Nog een groene vogel die je in de tuin kunt herkennen, other. You can upload: imageis de g. Kleine Rietgans.

Vogels in de tuin herkennen: tuinvogels in Nederland op een rij

Hij is… Lees meer ». Kleine Trap. De goudvink Pyrrhula pyrrhula is compact en lijkt halsloos. Micheline Nauwelaerts 11 juli om - Antwoorden. Daurische Spreeuw.

Zijn bovenzijde is bruin-grijs en zijn kop lijkt klein. Zwarte Specht De zwarte specht Dryocopus martius is een grote zwarte de viersprong wijchen. Jeanette 22 juni om - Antwoorden, zwarte vogel gele snavel oranje poten. Het is een kleinere uitgave van de grote lijster. Zo komen ze makkelijker bij het vlees. Merels maken graag lawaai en slaan alarm als er katten in de buurt zijn. Als ze zich op de grond wagen, lopen en hippen ze.

Nog een opvallende verschijning in de tuin is de grote bonte specht.

Navigatiemenu

Pestvogel De pestvogel Bombycilla garrulus is een vogel met het formaat van een lijster met opvallende kleuren. Bulwers Stormvogel. De roodborst Erithacus Rubecula heeft een ronde kop en vrij lange poten.

Doordat de tortel wel vijf broedsels per jaar grootbrengt, heeft deze soort zich razendsnel verspreid. Nog een opvallende verschijning in de tuin is de grote bonte specht. Alpenkauwen zijn sterke vliegers, die op grote hoogten hun kunsten uithalen: eerst maken ze duizelingwekkende duikvluchten.

De vink komt voornamelijk voor in hoog Nederland.

Gerelateerde publicaties:

Discussie: opmerkingen 3

 1. Mayella:

  Wie kan mij vertellen wat het zijn en misschien ook waarom ze er nu ineens zijn.

  Antwoord
 2. Amon:

  Siberische Boompieper. Frits Zonneveld 22 oktober om - Antwoorden.

  Antwoord
 3. Billie:

  Het lichaam van de staartmees Aegithalos caudatus is veel kleiner dan dat van de koolmees. Spreeuwen zijn opvallende vogels die een verschillend verenkleed dragen in de winter- en zomermaanden.

  Antwoord

Voeg een reactie toe

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *