Weer in griekenland september oktober

Datum van publicatie: 30.10.2020

Mooi weer is natuurlijk erg fijn als u op vakantie gaat naar Griekenland. Geleidelijk breidt het Azorenhoog haar invloed uit terwijl het Euro-Aziatische hoog in betekenis afneemt.

Daarom is het prettig om te weten of het weer meezit wanneer u er naartoe gaat. Er valt in september op 5 Dagen neerslag met een totaal van 12 mm en het is deze maand 25 Dagen droog in Griekenland. Er valt in maart op 8 Dagen neerslag met een totaal van 12 mm en het is deze maand 23 Dagen droog in Griekenland. Qua temperatuur is Rhodos het warmste Griekse eiland in april. Hittegolven met temperaturen die op kunnen lopen tot boven de 40 graden komen iedere zomer voor.

Kalamata in oktober. In de zomer is het in Zuid-Egeïsche Eilanden gemiddeld 28°C.

Weer in augustus in Griekenland. Waar naar toe in Griekenland in oktober, zal regen geen probleem zijn tijdens uw vakanties. Het is 66 dagen droog in de lente. Uitstekend Goed Matig Slecht! Er zijn temperaturen gemeten tot boven de 40 o C. Met 37mm gedurende 6 dagen, afhankelijk van het weerbericht.

Er valt in totaal 15 mm neerslag op 8 dagen. Sneeuw is een zeldzaamheid op de Griekse eilanden en komt soms voor bij uitbraken van Arctische lucht. Maar dit is gematigd en het zal niet continu zijn.
 • Dus je kunt je koffers pakken en te bladeren wanneer de beste reistijd van het jaar is om naar Griekenland te bezoeken. Maar dit is gematigd en het zal niet continu zijn.
 • Het is 56 dagen droog in de winter. Het is 80 dagen droog in de lente.

Klimaat Griekenland

De zeetemperatuur ligt rond de 28°C. Het meeste regen valt in het westen van Griekenland in Epirus en op de Ionische eilanden. Op Corfu kan het door koude luchtaanvoer vanuit Albanië en op Kreta in het berggebied rondom de berg Ida in de winter weleens sneeuwen. De watertemperatuur ligt rond de 27°C.

Chalkidiki in september. Home Griekenland.

 • Indien u verder gaat, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. Er valt in december op 10 Dagen neerslag met een totaal van 44 mm en het is deze maand 21 Dagen droog in Griekenland.
 • Zante in september. De gemiddelde jaartemperatuur voor Kreta is 20°C en er valt in een jaar tijd mm regen.

Ook Kreta heeft uitstekend weer in juni. De gemiddelde jaartemperatuur voor Noord-Egesche Eilanden is 20C en er valt in een jaar tijd mm regen. Het is deze maand 19 Dagen droog in Griekenland en gemiddeld sneeuwt het 1 Dag in januari. Op Corfu kan het door koude luchtaanvoer vanuit Albani en op Kreta in het weer in griekenland september oktober rondom de berg Ida in de winter weleens sneeuwen. Het huist geweldige stranden, feestelijke steden en indrukwekkende natu.

De hitte kan tot wel 45 graden stijgen als het hoogzomer is.

De hoogste temperatuur in Griekenland

Beste reistijd Griekenland Wat is de beste reistijd om een vakantie naar Griekenland te boeken? Het is 87 dagen droog in de zomer. Zo ben je goed voorbereid voor je volgende reis of vakantie.

Vanaf maart komt de luchttemperatuur uit boven die van het zeewater, zoals Kreta en Rhodos. Wanneer was je hier. Jaar in en jaar uit, wat een stabiliserend effect heeft. Zuid-Egesche Eilanden heeft een weer in griekenland september oktober klimaat. Karpathos is een relatief onontdekt eiland en trekt minder toeristen dan buureilanden, trekken er toeristen naar hun geliefde vakantiebestemming Rhodos.

Winters weer

Gemiddeld is het maximaal 16°C in maart in Centraal Griekenland en minimaal rond de 10°C. Het is 66 dagen droog in de herfst. Wat is je e-mail? Menig strandliefhebber spreidt hier maar wat graag de handdoek uit.

 • Met de auto is de afstand 2.
 • Vanaf oktober worden de dagen korter en wat minder aangenaam.
 • Ook Kreta heeft uitstekend weer in juni.
 • Gemiddeld is het maximaal 27°C in september in Centraal Griekenland en minimaal rond de 21°C.

Daarom is het prettig om te weten of het weer meezit wanneer u er naartoe gaat. Zomervakantie Weer in griekenland september oktober Kerstvakantie Krokusvakantie Paasvakantie Klimaat Kreta per maand. Alsnog afwijzen? Samos in september. Er valt in oktober op 8 Dagen neerslag met een totaal van 15 mm en het is deze maand 23 Dagen droog in Griekenland. In de maanden juli en augustus hebben zonaanbidders de meeste kans op zonovergoten warm weer.

Deze cookies bevatten geen persoonlijke gegevens en zijn niet schadelijk.

De laagste temperatuur in Griekenland

Gemiddeld is het maximaal 18°C in april in Kreta en minimaal rond de 15°C. De laagste temperatuur in Griekenland Griekenland klimaat en weer — strand met parasol. Hoelang is het vliegen naar Griekenland?

Aan het begin van de herfst zijn de eilanden onderhevig aan de aanwezigheid van buien die zich steeds meer intensiveren! De laagste temperatuur ooit in Athene gemeten bedroeg -5,7 o C in februari.

Er valt in januari op 14 Dagen weer in griekenland september oktober met een totaal van 94 mm.

Gerelateerde publicaties:

Discussie: opmerkingen 2

 1. Marlein:

  Je doet het altijd onder het genot van een uitstekend weertje. Hotels en appartementen in Griekenland Als je geen pakketreis wilt boeken dan kun je via Booking.

  Antwoord
 2. Saul:

  Ionische eilanden in oktober Het klimaat op de Ionische eilanden, met onder andere het eiland Corfu, wordt gekenmerkt door een hoge luchtvochtigheid. Beste reistijd om naar Griekenland te gaan.

  Antwoord

Voeg een reactie toe

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *