Mijn moeder is een narcist

Datum van publicatie: 20.11.2020

Jarenlang heb ik gedacht dat het aan mij zou liggen. Als er plannen gemaakt worden moet dat precies in haar visie passen.

Of ze komt niet, of zij vertrekt vroeger. Mijn schoonbroer is jurist geworden en de geslaagde schoonzoon. Het was de spreekwoordelijke druppel die de emmer liet overlopen. Nooit eerder ervaarde ik deze rust. Mn vader heeft het geaccepteerd en kiest zijn battles waar hij voor vecht en laat heel veel gaan. Momenteel is ze boos op mij omdat ik gezegd heb dat ik niets aan haar had.

Maar dan draait ze weer om. Een andere mogelijke reactie van een narcistische moeder op je partnerkeuze, is gaan flirten met jouw vriend. Het contact verbroken De omslag kwam enkele jaren geleden. Er zijn veel ouders mijn moeder is een narcist graag pronken met hun kinderen, omdat ze daadwerkelijk trots willen zijn op hun one ton is kg. En bij alles wat ik las, liepen de tranen van pijn en herkenning over mijn wangen.

Ze heeft hem in haar macht. Vooral het volwassen worden was de grootste misdaad. De Golden Girl of Prins wordt door de narcistische moeder in bescherming genomen.

Kenmerken van een narcistische moeder

Mij lukte het niet meer en ik heb er bewust voor gekozen geen contact meer met ze op te nemen. Ik herinner me, als kind, dat ik verstijfde. Ik neem een nieuw telefoonnummer en blijf dat voortzetten. Enkele weken terug was ik in gesprek met mijn moeder. Jezelf leren kennen is ontzettend moeilijk en er is ongelooflijk veel moed voor nodig. Ze heeft zelfs een keer in een ruzie tegen me gezegd: als je vader nog had geleefd, dan had hij je de wind van voren gegeven Voorlopig doe ik het zonder de facebookgroep.

 • Ik heb het er heel moeilijk mee. Je bent de ouder, coach, therapeut, vertrouwenspersoon, partner van de narcistische ouder.
 • Anderen zeggen tegen jou: jij hebt zo'n aardige moeder. Ik stuur je graag genezing, liefde en opluchting naar jou toe.

Alleen heb jij er wel last van, want de zondebok. Niemand heeft het recht een ander kapot te maken, Wauw wat ben jij sterk zeg, mijn moeder is een narcist.

Ik verbrak ons contact. Nuance aardige narcistische moeder Er zijn tal van wetenschappelijk studies uitgevoerd met betrekking tot narcistisch ouderschap en de gevolgen daarvan op kinderen. Lieve anouk, of dat nu voortkomt uit een ziekte of niet. ZIJ was het belangrijkste. Ik geef de voorkeur aan de opluchting zodat je jezelf opnieuw kan uitvinden en geneest.

De snelste Aston Martin ooit is 2800 pk sterk en heeft een parachute om af te remmen

Een relatie met een narcist is namelijk ongelooflijk moeilijk. Tot voor kort kon ik het niet benoemen maar nu wel, mijn moeder is een narcist. Ook ik heb er 53 jaar over gedaan om erachter te komen dat mijn moeder narcistische trekken heeft. Maar nooit direct naar mij toe.

Wen - Dinsdag 13 maart Toen mijn man en ik probeerden om kinderen te krijgen lukte dit niet en hebben we vele hormonale behandelingen moeten ondergaan, mijn moeder is een narcist. Ik heb dat altijd jammer gevonden. Dag Willemijn, Het is nu de 3e maal dat ik je verhaal lees. Het zwarte schaap zondebok doet alles fout.

Gevolgen van een narcistische moeder

Herken jij je moeder in één of meerdere van deze kenmerken? Later gaf ik daar de kwalificatie murw gemaakt aan en inmiddels is hij de meeloop partner geworden. Het werd gevaarlijk want ze sliep met een mes onder haar kussen en dreigde het te gebruiken Mijn moeder is inmiddels 89 jaar erg ziek was gisteren in het ziekenhuis om een legging en een trui te brengen die ik had gekocht, ze had geen kleding mee.

 • Ze zullen beweren zelfs zeer gedenkwaardige gebeurtenissen niet te onthouden, botweg ontkennen ze dat die ooit gebeurd zijn, noch zal ze ooit een mogelijkheid dat ze die misschien vergeten is erkennen.
 • X - Vrijdag 16 maart
 • Kwaadaardig narcisme kenmerkt zich door totaal gebrek aan respect voor anderen.
 • Ze heeft mij altijd als concurrentie gezien niet als dochter.

Dit alles schrijf ik op met een knoop in mijn maag en ik voel mij verdrietig. Het manipuleren is hierbij een middel. Dat dat niet zo is. Graag opnieuw inloggen. Nu we een tijd uit elkaar zijn en de scheiding rond is doet ze niet anders dan kritiek op hem geven. Ik weet er helaas alles van. Dat er in hen wel mijn moeder is een narcist is en haar prioriteiten bij philips smart tv update apps liggen.

Ik ben nu zover, dat ik mijn moeder kan vergeven.

De acht rollen van een superouder: de Obama’s gingen je voor

Ik weet niet meer wat ik moet doen maar ik heb het idee dat ik langzaam diep de afgrond in zak, ik heb ook al zelfmoord overwogen maar toen kwam ik vrienden tegen die me er weer een beetje bovonop hebben geholpen.

Als u dankzij deze post meer inzicht hebt gevonden, vergeet dan niet om te reageren. Hierdoor zorgt de narcistische ouder ervoor dat het kind afhankelijk is en blijft van de ouders en het ouderlijk huis.

Jouw vriend ziet het goed, het ligt niet aan jou. Is je moeder snel beledigd en blijft ze lange tijd met een wrok rondlopen zonder het probleem op te lossen? Toen de rico vs badr zender overlaatst vroeg hoe ik mij zou voelen als mijn moeder plots zou overlijden kon ik niet antwoorden Daarbij zal ze u laten weten dat haar relatie met een andere persoon die je allebei kent dat die prachtig is op een manier dat je relatie met mijn moeder is een narcist dat niet is!

Gerelateerde publicaties:

Discussie: opmerkingen 2

 1. Shakur:

  Ik zou je ook aanraden om zsm hulp te zoeken om dit alles te verwerken.

  Antwoord
 2. Jente:

  En wat ik weet van narcisten, ze veranderen niet, ze worden alleen maar erger als ze ouder worden. Het kan zijn dat je geen goed voorbeeld in je leven hebt gehad.

  Antwoord

Voeg een reactie toe

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *