Excel formule als dan datum

Datum van publicatie: 19.11.2020

Website door Newance. Als antwoord op het bericht van Joël77 op 20 januari

Bij ;2 worden de eerste dagen van week 1 aan week 53 toebedeeld. PowerPoint 4. Alleen a en b mogen onderling niet spelen, alle andere combinaties zijn toegestaan DD Als antwoord op het bericht van Joël77 op 20 januari De andere twee tijdseenheden maand en kwartaal zijn weer een stuk eenvoudiger. Je hebt de code trouwens letterlijk als tekst in de formule geplaatst.

Hierbij bots je al direct op het probleem waar deze blog over gaat. Uit testen is gebleken dat bij het openen van dit bestand niet direct het correcte taal-formaat wordt herkend omdat Excel zijn berekeningen niet uitvoert bij het openen van het bestand. Je kunt de vraag of stem volgen als dit voor jou nuttig is, excel formule als dan datum, maar je kunt deze thread niet beantwoorden.

Deze site in andere talen x. Wie weet kan ik daar ook nog wat trucjes op doen.

Frank Bastien 4. Wie weet kan ik daar ook nog wat trucjes op doen.
 • Deel dit blogbericht. De formule ziet er dan als volgt uit:.
 • Als antwoord op het bericht van Joël77 op 20 januari Ik heb het proberen te formuleren in een Excel bestandje maar merk dat ik dit niet kan uploaden.

Samenvatting DATUM() functie

Deze link werkt perfect Bij deze formule wordt een V weergegeven als zowel C5 als C6 een a bevat en wordt er niets weergegeven als 1 van die cellen of beide cellen geen a bevat. Joris Verstraeten 4. In deze post leg ik uit hoe je met één export op dagniveau je zowel een week-, maand- als kwartaalrapportage kunt samenstellen.

Mooi vak hebben we toch!

 • En als je geluk hebt zit er een anderstalige collega in de buurt.
 • Je bedoelt waarschijnlijk wat anders, maar dan moet je het beter omschrijven.

Beste Jol77, alle andere combinaties zijn toegestaan DD In mijn functie als Webanalist maak ik veel Excel rapportages. Als antwoord op het bericht van Bocculus op 20 januari Is uw probleem hiermee opgelost.

Met dit getal kun je in Excel rekenen.

Was deze informatie nuttig?

Skype for Business 7. Groetjes, Annemarie. Katrien Vanherck 5.

Als antwoord op het bericht van aalpha op 21 januari Website door Newance. In het voorbeeld is dat gebeurd in cel D2.

Vervang dan Kwartaal en Maand bij Rijlabels door Week:. Om het goede weeknummer te krijgen, maken we een extra kolom aan links van datum met de naam Week en typen we excel formule als dan datum volgende formule:. Groet, Bocculus.

Datumverschil()

Office 9. Daarom gaan we de bekomen datum of de 2 andere verkeerde cellen vermenigvuldigen met de waarde 1. Wie weet kan ik daar ook nog wat trucjes op doen. Also interesting for you. Ja Nee.

PowerPoint 4, excel formule als dan datum. Excel Deze formules geven dus een tekst als resultaat en de uitkomst van de formule kunnen we niet evalueren met een andere formule. Ik was al op de hoogte van de nieuwe formule in Excel waarbij je kan kiezen op welke dag de de week moet beginnen zo of maexcel formule als dan datum je moet ook nog aanduiden wat er moet gebeuren als niet aan die voorwaarden voldaan is. Ik heb het proberen te formuleren in een Excel bestandje maar merk dat ik dit niet kan uploaden.

In mijn functie als Webanalist maak ik veel Excel rapportages. Als je naar twee voorwaarden wil kijken, maar was had de blogpost nog niet aangepast .

Vrageninfo

Je kan de cel E2 nog een naam geven. Ik was al op de hoogte van de nieuwe formule in Excel waarbij je kan kiezen op welke dag de de week moet beginnen zo of ma , maar was had de blogpost nog niet aangepast ;-. Hi Michiel, aka mede Excel nerd :- , Bedankt voor je leuke reactie! Als je namelijk een kolom hebt met een seriële datum kolom E , dan kun je met een draaitabel met Groeperen hier meteen jaren, maanden en kwartalen van maken.

Als antwoord op het bericht van Bocculus op 20 januari. Vorige Volgende. Katrien Vanherck 5.

Gerelateerde publicaties:

Discussie: opmerkingen 3

 1. Enver:

  Bedankt dat u dit als antwoord hebt gemarkeerd. Digitaal welzijn 1.

  Antwoord
 2. Tjisse:

  Je bedoelt waarschijnlijk wat anders, maar dan moet je het beter omschrijven. Staat deze ook nog ergens?

  Antwoord
 3. Wafa:

  Als je naar twee voorwaarden wil kijken, moet je EN gebruiken, en je moet ook nog aanduiden wat er moet gebeuren als niet aan die voorwaarden voldaan is.

  Antwoord

Voeg een reactie toe

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *