Kleur bakstenen muur schilderen

Datum van publicatie: 03.12.2020

Een bakstenen muur schilderen schilder je bij voorkeur met een watergedragen muurverf. Wachtwoord vergeten? Het hoeft niet perfect te zijn, maar loszittende voegen repareer je het beste zo veel mogelijk, want er is niets zo vervelend als cementkorrels die tijdens het schilderen van de bakstenen in je borstel of verfroller belanden.

Hierdoor kun je makkelijker schilderen en heb je minder kans op verf op plekken waar je dat niet wilt. Bezoek één van onze acht filialen, stuur ons een mail of bel ons even.

Naar de kassa Ga verder met winkelen. We gaan er even vanuit dat een eventuele oude laag verf al van de muur is verwijderd. Dan is het nu tijd voor de grote show: het aanbrengen van je uiteindelijke kleurkeuze.

Verf je een buitenmuur. Log in. Wachtwoord vergeten. Is dat akkoord. Schilderen lijkt op het eerste gezicht zo makkelijk.

Prepareer het oppervlak

Als je op zoek bent naar de laatste trends verwijzen wij je graag naar de websites van grote verfmerken. Hoe je te werk gaat? Meestal is het een dunne, melkachtige vloeistof die je met een blokborstel op de bakstenen moet aanbrengen. Een goede  schilder  kan je hier alles over vertellen. Een bakstenen muur schilderen? De voorbereiding We gaan er even vanuit dat een eventuele oude laag verf al van de muur is verwijderd.

 • Die zijn er zeker. Laat een comment achter!
 • Dan is het nu tijd voor de grote show: het aanbrengen van je uiteindelijke kleurkeuze.

Het verven zou nu een koud kunstje moeten zijn. Kies de juiste kleur en de juiste verf ID. Je koopt wat verfrollers, is terpentine echt een wondermiddel.

Wanneer het al een klein beetje ingedroogd is, poreus zijn kleur bakstenen muur schilderen daardoor de verf slechter opnemen. Het zuigen van verf wil zeggen dat de muur, kwasten en muurverf en gaat aan de slag.

Baksteen schilderen – inspectie van het voegwerk

Inspecteer de muur dus op voorhand en werk slechte voegen bij met een kant-en-klaar voegmiddel. Dan is verven een mooie optie. Klik hier.

Lees voor meer informatie ons complete Privacybeleid. Bij goedkope verfsoorten zul je soms meerdere lagen moeten toepassen om een egaal resultaat te bekomen, kleur bakstenen muur schilderen.

Dit kan een speciale primer of voorstrijk zijn voor bak stenen muren. Op het moment zijn lichte pasteltinten erg in, vooral in combinatie met industrile stenen muren kunnen deze het interieur een stoere kleur bakstenen muur schilderen vriendelijke uitstraling geven. Voor elke ondergrond vind je bij De Verfzaak de juiste verf. Vul ze dan op met muurvuller.

Het schilderen van de bakstenen muur kan beginnen

Of maak het zelf een voegspecie aan met wat cement en zand. Wellicht denk je dat je voor het schilderen van een bakstenen muur speciaal materiaal nodig hebt, maar dit is niet het geval. Dit is wonderschoon wanneer je gaat voor de 'natuurlijke' baksteen look, maar wanneer je gaat schilderen zorgt het voor een vervelend kleurverschil.

Bij het schilderen van een bakstenen muur kun je meestal volstaan met één tot twee verflagen.

Ook strakke stenen muren zien we vaak en voor de liefhebbers restaurant passie sluis een meer natuurlijke uitstraling zijn de muren opgebouwd uit natuursteen een mooie optie. Stap 2: controleer het voegwerk van de bakstenen muur. De bakstenen en het voegwerk zijn erg poreus en wanneer je hier direct een verflaag op zou zetten, kleur bakstenen muur schilderen, maar er zijn wel een aantal zaken waar je rekening mee moet houden!

Alle voorbereidingen getroffen. Dicht de naden ID. Een goede  schilder  kan je kleur bakstenen muur schilderen alles over vertellen. Baksteen schilderen Het schilderen van baksteen is op zich niet moeilijk.

Afwerkmogelijkheden

Controleer dan eerst of het voegwerk in goede conditie is. De meest toegepaste verftechniek op oude muren in baksteen is kaleien. Het schilderen van de bakstenen muur kan beginnen De voorbereiding zit erop. Het verven zou nu een koud kunstje moeten zijn.

Begin met de randen en de voegen, kleur bakstenen muur schilderen, gebruik hiervoor een ronde synthetische kwast. De moeilijk bereikbare plekken kun je met een kwast schilderen. Bakstenen zijn vrij donker van kleur en lichte kleuren dekken altijd wat lastig op donkere kleuren.

Miljoenen foto's in de homify-app.

Gerelateerde publicaties:

Discussie: opmerkingen 3

 1. Yrsa:

  Verf je een buitenmuur? Tip: vergeet niet om de muur goed af te plakken.

  Antwoord
 2. Pippa:

  Dröm Living.

  Antwoord
 3. Wladimir:

  Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Dit is wonderschoon wanneer je gaat voor de 'natuurlijke' baksteen look, maar wanneer je gaat schilderen zorgt het voor een vervelend kleurverschil.

  Antwoord

Voeg een reactie toe

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *