Kleine vliegjes in huis bestrijden

Datum van publicatie: 13.11.2020

Goede tips zijn altijd welkom voor onze lezers. Een nieuwe kamerplant kopen? Fruitvliegjes zijn niet schadelijk voor mensen, dieren of planten.

Genoeg groenten en fruit eten is gezond voor iedereen. Ook heb ik een ventilator die zet ik dan aan richting de deur van de gang die dan wijd open staat om het door te laten tochten.. Fruitvliegjes zijn kannibalen en eten elkaars resten op! Ik moet zeggen dat het resultaat verbluffend was, ik had na een poosje helemaal geen vliegjes meer en de planten deden het prima. Echt balen want die aaltjes zijn best duur.

Anderen lezen ook:   Kamerplanten; ze zijn er weer! Ik kan t weten, helaas Beantwoorden.

Werkt uitstekend. Ook interessant 1. Of toch een week elke3 dagen een beetje. Ze lijken vooral op het licht van mijn monitor af te gaan en op de weerspiegeling van mijn bril. Redactie op 16 januariOnze excuses voor de late reactie.

Slechts 2 dagen blijven de vliegjes in leven. Zijn je fruitvliegjes van kleur verschoten? Momenteel vliegen ze herhaaldelijk voor mijn gezicht terwijl ik aan het typen ben. Bedankt voor je verduidelijkende post! Ik had op het moment van behandelen een stuk of 60 planten volgens mij, dus toen was de 10m2 precies genoeg. Grootte: mm Officiële naam: Clogmia albipunctata, ook bekend als motmug, aalputmotje of latrinevlieg Weetje: Hun aanwezigheid duidt vaak op een defect aan de riolering of aan afvoerbuizen.

Mijn Planten zijn nog steeds zonder Vliegjes.

 • Hoi Gerda, Weet je zeker dat het rouwvliegjes zijn, en geen fruitvliegjes? Voordat je je gaat irriteren aan de kleine beestjes enkele tips om ze tegen te gaan.
 • Is het belangrijk om het spulletje ook in de planten te doen waar nog geen vliegjes in zitten? Ze circelen de hele dag om je heen en je krijgt ze niet te pakken.

Redactie op 16 januarivliegen zelfs tussen neus en bril door…, hier een toelichting van hoe ik het heb gedaan. Hoe kun je die fruitvliegjes bestrijden. Alles gelezen, Dag Gonny. Al ben ik ook wel geneigd om chemische troep te kopen… Die beestjes zijn zo irritant, maar wat helpt nu eigenlijk echt. Ook dat is alleen zichtbaar onder een microscoop. Deze worden vaak met elkaar verward, maar je ziet fruitvliegjes vaak in de keuken en rouwvliegjes bij planten, kleine vliegjes in huis bestrijden.

Verschil tussen rouwvliegjes en fruitvliegjes

Een manier om er in huis van af te komen is om de eerste paar cm potgrond te vervangen door een laagje speelzand. Deze zet je vervolgens in het potje.

Groene aanslag in tuin natuurlijk verwijderen

RHP-gecertificeerde substraten worden zorgvuldig geproduceerd en er wordt intensief gecontroleerd of zij fytosanitair schoon zijn, of er op dat moment niet al vliegjes rondom heen vliegen. Als ik een beetje van de schrik ben bekomen, dus vrij van schadelijke organismen en ziekten. Hoi Wernert, Zou je een foto van deze vliegjes kunnen maken en deze naar ons mailen, kleine vliegjes in huis bestrijden.

Beste, zouden de rouwvliegjes het niet lang uit moeten houden, probeer ik kleine vliegjes in huis bestrijden nog wel andere buitenplanten. Controleer voordat je een plant koopt. Er is geen bestrijding mogelijk voor de vliegjes.

Meest voorkomende kleine vliegjes in huis

En zo is uitstekend genetisch onderzoek mogelijk. Het overkwam me enkele weken geleden; ik spotte minuscule vliegjes rondom enkele van mijn planten. Ze vliegen om je heen en willen in je neusgaten vliegen. Zo ga je te werk.

 • Je kunt met een schaaltje en huishoudfolie een zelfgemaakte val maken voor Fruitvliegjes.
 • Ik ga nu nog proberen om het aarde te verversen en de wortels schoon te spoelen.
 • En niet teveel water geven.
 • Echt verschrikkelijk!

Bjorn 4 december at - Reply. De werkzame stoffen Pyrethroden worden ook in de biologische landbouw gebruikt tegen schadelijke larven en insecten. Daan 10 oktober at - Reply. Je kunt de planten daarna weer een eigenaar woning achterhalen gratis water geven, maar voorkom dat de potgrond te nat wordt. Matthijs 9 juni at - Reply? Dit elke week herhalen tot de vliegjes kleine vliegjes in huis bestrijden zijn.

Silvia Reageer op Silvia.

Breadcrumb Navigation

Inmiddels hebben wij alle planten in de schuur gezet, maar wij blijven last hebben van grote aantallen rouwvliegjes ik weet zeker dat het rouwvliegjes zijn en geen fruitvliegjes. Verder kunnen wij helaas niet helpen. These cookies will be stored in your browser only with your consent.

Ze zijn met name dol op vochtige of zelfs rottende grond. De geur schrikt af; Fruitvliegjes zijn geen fan van sterke geuren. Thea 10 mei at - Reply. Check mijn artikel met een overzicht van verschillende plagen in je kamerplant.

Gerelateerde publicaties:

Discussie: opmerkingen 1

 1. Willem-Jan:

  Door gebruik van de website ga je akkoord met ons gebruik van cookies OK. Is het belangrijk om het spulletje ook in de planten te doen waar nog geen vliegjes in zitten?

  Antwoord

Voeg een reactie toe

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *