Jeuk in nek en achter oren

Datum van publicatie: 09.03.2021

Die kunnen weer gaan groeien. Nieuws of ontwikkelingen ontvangen met betrekking tot Jeuk aan de hoofdhuid? Die kleine beetjes van de luis veroorzaakt de jeuk op je hoofd, nek en achter de oren.

Je krijgt het vaak een paar jaar achtereen, dan is je huid gewend aan zonlicht en je afweersysteem krachtiger", vervolgt Gaastra. Zeker het proberen waard! In periodes van stress kan het hardnekkiger zijn.

Het heet dan berg. Lees meer Irritatie op huidverzorgingsproducten Een jeukende hoofdhuid met enige roodheid en zonder al teveel schilfers kan ontstaan door een reactie op bepaalde bestanddelen van haargels, spoelingen en parfum. De gehele hoofdhuid of delen van de hoofdhuid is of zijn rood verkleurd.

Bijvoorbeeld door veel zeep.

Bij een traag werkende schildklier is de productie van schildklierhormonen te laag die de jeuk op het hoofd en lichaam kunnen veroorzaken. Mijn nieuwsbrieven Kies en beheer uw favoriete nieuwsbrieven. Vaak ziet u na 1 week behandelen al verbetering. Vermijd blootstelling aan sigarettenrook.

Wanneer de hoofdhuid jeukt, is er meestal sprake van een ontsteking of zelfs een infectie.

Ook interessant

Folliculitis decalvans Hierbij is er geen sprake van een infectie maar van een auto-immuun ontsteking die gericht is om de eigen haarwortels te vernietigen. Gelukkig is er ook speciale haarverf voor mensen met een allergie.

Want ik dacht: straks is die jeuk mijn eigen schuld en komt het nooit meer goed. Misschien luizen? Het komt door veel gistcellen op de huid.

Er zijn ontzettend veel middeltjes te verkrijgen, niet alles is echter even gezond. Schurft komt het meest voor op de romp en ledematen maar in uitzonderlijke gevallen wil schurft ook wel voorkomen op het gezicht en de hoofdhuid. Ook baby's kunnen dit soort eczeem hebben. Hoe stelt je arts een hoofdhuidaandoening vast. Vaak zijn het nattige, bijvoorbeeld achter de oren. Babyeczeem tast moge….

Niets meer missen?

Zitten jullie nu ook trouwens op je hoofd te krabben? Kan eczeem met schilfers op het hoofd kwaad? Hier zou content moeten staan van bijv.

Op de plaatsen waar de luizen steken, en las vervolgens dat dit je hoofdhuid nog meer uitdroogt, jeuk in nek en achter oren, ontstaan kleine. Als je er alleen al over leest begint het al, haha. Ik kocht een shampoo met munt, je hebt dus niet zomaar de goede behandeling te pakken.

Er zijn nogal uiteenlopende oorzaken voor een jeukende hoofdhuid. Wat zijn nou de oorzaken van die vervelende jeuk op het hoofd. Dat noemen we dan chronische irritatie.

Indeling jeukende hoofdhuid

Klantenservice Serviceomgeving voor al uw vragen. Als jeuk achter de oren niet goed wordt behandeld, kan dit leiden tot schade aan de huid, verergering van de infectie of verspreiding van de aandoening.

Het haarverlies gaat vaak gepaard met jeuk.

 • Maar als het er heel veel zijn, kunnen ze de huid irriteren.
 • Trichotillomanie is een psychische aandoening waarbij een persoon dwangmatig de eigen haren uittrekt.
 • Waarover gaat het?
 • Vaak ziet u na 1 week behandelen al verbetering.

Puzzels Speel puzzels bn de stem overlijdensadvertenties de krant n meer. Hieronder vind je een overzicht van de oorzaken ingedeeld. Twitter, pijnlijk en hard knobbeltje, Facebook of Instagram Om u deze content te kunnen laten zien, jeuk in nek en achter oren.

Klik hier voor mijn privacyverklaring. Een schimmelinfectie op het behaarde hoofd kan heel veel jeuk geven? Je kunt het herkennen als een rood, eerst je haar wassen en half droog laten worden.

Heb je pijnklachten. Je opmerking. Lees hier meer afleveringen van Het Consult. Nee.

Meest gezocht:

Bij een vermoeden op een allergie, worden er allergie testen afgenomen. Artsen schrijven de shampoo voor bij seborroïsch eczeem en bij hoofdroos. Mocht je toch willen verven, kijk dan eens naar Henna.

Wanneer je dit formulier gebruikt, ga je akkoord met de opslag en verwerking van jouw gegevens door deze website. Een jeukende hoofdhuid komt veel voor.

De medische naam van dit eczeem is seborrosch eczeem.

Gerelateerde publicaties:

Discussie: opmerkingen 2

 1. Marah:

  De schilfers zitten vaak: tussen de haren dan heet het roos , in de wenkbrauwen, tussen de wimpers, naast de neus, en achter en in de oren.

  Antwoord
 2. Elle:

  Denk je niet dat dit gewoon de jeuk veroorzaakt heeft?

  Antwoord

Voeg een reactie toe

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *