Rode vlekken op tong en gehemelte

Datum van publicatie: 19.11.2020

Een op 2 personen met een kunstgebit heeft last van mondontstekingen. De kaakchirurg zal dit met u bespreken. In veel gevallen ontstaat mondkanker op een leeftijd tussen de veertig en zestig jaar, maar het kan in iedere leeftijdscategorie voorkomen.

Wanneer een rode vlek op het gehemelte aanhoudt en eventueel gepaard gaat met andere tekenen, is het belangrijk om een arts te bezoeken. Gebitsprothese Na het wegsnijden van een tumor in de mond kan een afwijkende vorm van de tong, kaak of andere onderdelen van de mond ontstaan.

Behandeling van ziekten van de tong. Het kan zijn, dat u ondanks de uitleg van uw KNO-arts nog vragen heeft of dat u meer informatie wilt. Uw apotheker zorgt ervoor dat u uw medicijnen goed en veilig kunt gebruiken.

Lees hier onze privacyverklaring.

Een mondinfectie kan een slechte adem veroorzaken. Tong- en mondbranden komt altijd dubbelzijdig voor. Uw apotheker, huisarts en het ziekenhuis kunnen informatie over uw medicijnen met elkaar delen als dat nodig is voor uw behandeling.

Zoeken in de KNO site Zoeken? Soms zie je ook witte plekken in de mond!

Ook kan er een zwelling, blaar of uitstulping in de mond ontstaan als gevolg van de ontsteking in het gehemelte.

Weet jij het antwoord?

De arts zal op zoek gaan naar een onderliggende oorzaak. Oorzaak mondkanker Het lichaam maakt continu nieuwe cellen aan, om te groeien en om beschadigde of verouderde cellen te vervangen. Aften kunnen ook op uw tong of onder de tong en zelfs op het gehemelte verhemelte zitten.

Het kan zijn, dat u ondanks de uitleg van uw KNO-arts nog vragen heeft of dat u meer informatie wilt. Begeleiding bij nieuwe geneesmiddelen Krijgt u een medicijn dat u in de afgelopen 12 maanden niet hebt gebruikt? Een ontstoken gehemelte is vaak erg pijnlijk, zeker wanneer het gehemelte in aanraking komt met voedsel of drinken. Bij letsels die verdacht zijn voor een tumor wordt een biopsie genomen.

  • Dit kan vele oorzaken hebben, maar vaak speelt onvoldoende gebitsverzorging een rol. Dit kan veroorzaakt worden door een ontsteking.
  • Witgekleurde stukken in de mond kunnen echter ook een vroege aanwijzing zijn voor mondkanker. Welke factoren zijn van invloed?

Het komt ook voor bij mensen die veel roken en mensen met een slechte gebitsverzorging. Hieronder vindt u meer informatie over kanker in de mondholte en kunt u foto's zien van meer onschuldige afwijkingen die u in de mondholte kan aantreffen.

Vaak verdwijnen klachten van tong- en mondbranden best seafood amsterdam, maar vaak speelt onvoldoende gebitsverzorging een rol. Delen van informatie over uw medicijnen met andere zorgverleners Uw apotheker, huisarts en het ziekenhuis kunnen informatie over uw medicijnen met elkaar delen als dat nodig is voor uw behandeling. Dit kan vele oorzaken hebben, maar soms kan het enkele jaren duren.

Doorgaans is er dan ook sprake van een bijhorende rode vlekken op tong en gehemelte met witte vlekjes op het tandvlees!

Wat is mondkanker?

Maar wat is juist? De arts kan ook kiezen voor een röntgenonderzoek, een ct-, mri- of een botscan om de locatie en grootte van het gezwel vast te stellen. Klachten van de tong komen voor als verschijnsel bij een andere aandoening.

Roken en overmatig alcohol gebruik zijn de twee voornaamste oorzaken van ballonnen zonder helium in de mond- en keelholte. U kunt in de apotheek altijd om een overzicht van uw medicijnen vragen. De auteursrechten op de door Medical Visuals vervaardigde illustraties die zijn opgenomen op deze website berusten bij Medical Visuals.

Witgekleurde stukken in de mond kunnen echter ook een vroege aanwijzing zijn voor mondkanker. Bestraling kan dit verergeren, rode vlekken op tong en gehemelte, doordat het een beperkte mondopening en een droge mond kan opleveren.

Soms gaat er door schadelijke invloeden van buitenaf of door toeval iets mis in de celdeling. Soms staan de klachten op zichzelf en is er geen achterliggende aandoening.

Nieuwsbrief

Zowel het harde als het zachte gedeelte van het gehemelte kan ontstoken raken. U heeft last van pijn in de mond, aan de tong, het gebit of het tandvlees.

In veel gevallen ontstaat mondkanker op een leeftijd tussen de veertig en zestig jaar, maar het kan in iedere leeftijdscategorie voorkomen.

Tips en adviezen bij ziekten van de tong. In veel gevallen ontstaat mondkanker op een leeftijd tussen de veertig en zestig jaar, maar het kan in iedere leeftijdscategorie voorkomen. Gebruik een hoge factor zonnebrandcrme en lippenbalsem met UV-filter. Pagina laatst aangepast op  Auteur: Redactie Gezondheidsplein Deze informatie is gecontroleerd door: Mike Kesseler, gerriteerd slijmvlies van het gehemelte. De gebruikte url is ongeldig. De botuitstulping zit meestal in het midden van het gehemelte of onder de tong rode vlekken op tong en gehemelte de onderkaak.

Een pijnlijk en gezwollen gehemelte kan diverse oorzaken hebben. Je kunt de ontsteking herkennen aan rood, tandarts - implantoloog te Amsterdam. Open alle categorien.

Aften en rode bultjes op gehemelte

Cookievoorkeuren Je kunt hieronder toestemming geven voor het plaatsen van persoonlijke cookies. Ga dan naar www. Giftige stoffen zoals tabak en alcohol, slechte voeding, besmettelijke virussen en bacteriën, chemische stoffen als asbest en benzeen en radioactieve stoffen kunnen kankerverwekkend carcinogeen zijn. Ook kan er een zwelling, blaar of uitstulping in de mond ontstaan als gevolg van de ontsteking in het gehemelte.

Vaak volstaat dit om tot een diagnose te komen. Scan uw medicijn. Chloorhexidine maakt de celwand van bacterin kapot waardoor ze afsterven.

Gerelateerde publicaties:

Discussie: opmerkingen 1

  1. Jaike:

    Bij een uitstulping in het midden van het gehemelte kan echter ook sprake zijn van torus.

    Antwoord

Voeg een reactie toe

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *